Blot tanken om motion gør dig stærkere
26 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Blot forestillingen om motion, hjælper dine muskler til at blive stærkere, viser et studie fra Ohio University, ifølge Scientific American.

»Det, vores studie indikerer, er, at billedlige øvelser kunne være et værdifuldt værktøj for at forhindre eller forsinke, at muskler bliver svagere, når et helbredsproblem begrænser eller indskrænker en persons mobilitet,« siger Brian Clark, der er professor i fysiologi og neurovidenskab ved Ohio University State College ifølge breitbart.com

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Neuropsychology.

Forskerne indstøbte 29 forsøgspersoners håndled i gips i en måned. I denne periode skulle halvdelen af forsøgspersonerne forestille sig, at de motionerede deres håndled i 11 minutter om dagen, fem dage om ugen.

Da gipsen blev fjernet, kunne forskerne måle, at de forsøgspersoner, som havde forestillet sig at bevæge håndleddet, havde dobbelt så stærke muskler som de, der ikke havde forestillet sig at bevæge håndleddet.

»Resultaterne indikerer, at neurologiske mekanismer, højest sandsynligt i hjernebarken, bidrager betydeligt til svaghed fra manglende anvendelse,« skriver forskerne i deres artikel.

Læs også:

Bevæg dig og gør din hjerne glad

Mere hjerneaktivitet er ikke nødvendigvis godt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.