Begrænsning af sod og metan stopper ikke global opvarmning
14 august 2013

At reducere udslippet af de forurenende stoffer sod og metan, kan måske ikke afhjælpe global opvarmning nær så meget, som forskerne tidligere har antaget.

Det skriver Scientific American.

Ifølge magasinet har både forskere og politikere i de senere år fokuseret på at kontrollere udslippet af de forurenende stoffer frem for CO2 i forsøget på at afhjælpe den globale opvarmning.

Ideen har været, at man ved at reducere udslippet af sod og metan kan mindske den globale opvarmning på kort sigt, fordi stofferne i korte perioder har stærk effekt på temperaturerne på jorden.

Samtidig kan det ifølge Scientific American være lettere at kontrollere udslippet af sod og metan end at begrænse udslippet af CO2.

Den nye undersøgelse tyder dog på, at det ikke gavner klimaet nær så meget som hidtil antaget at begrænse udslippet af sod og metan.

Undersøgelsen er netop blevet publiceret i det videnskabelige tidskrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Læs også: Er den globale opvarmning gået i stå?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.