Lea Emilie Pilsborg

\Følg Lea Pilsborg

Lea Pilsborg

Journalist

\Følg Lea Pilsborg

Jeg er uddannet i Journalistik samt Filosofi og Videnskabsteori fra RUC i 2021, og har været tilknyttet Videnskab.dk siden jeg var i praktik i 2018.

Jeg har skrevet om alt fra Schrödingers kat, grydeskeers magiske indvirken på kogende vand, dyrs mærkelige øjne (dovendyret og flodhesten topper klart listen!) og en hel masse om klimaforskning og bæredygtig adfærd.

Min uddannelse har formet mine interesseområder: Jeg er især optaget af, hvad der sker inde i den sorte boks, som det videnskabelige arbejde er. Jeg interesserer mig for videnskabens historie og udvikling, og spørgsmål om hvornår forskning er sikkert og troværdigt, hvornår vi bør væbne os med tålmodighed indtil vi er blevet klogere, eller kaste et ekstra skeptisk blik på resultaterne. Det har blandt andet resulteret i en artikelserie om nogle af historiens største forskerfejder.

I dag er jeg primært tilknyttet Forskerne Formidler, hvor jeg arbejder sammen med forskere om at få formidlet deres resultater og arbejde i et vedkommende og let tilgængeligt populærvidenskabeligt format.

1 - 16 artikler af 68