Privatlivspolitik

Videnskab.dk lægger vægt på at beskytte de personoplysninger, vores brugere og bidragydere afgiver, når de besøger vores websted og bruger vores tjenester. Vi indsamler oplysninger, du selv giver samtykke til at udlevere, blandt andet gennem cookies.

Her kan du læse Videnskab.dk’s politik for behandling af personoplysninger, som følger principperne i databeskyttelsesforordningen, General Data Protection Regulation, der er gældende i alle EU-lande og dermed også i Danmark.

Cookies – hvad er det?

Indsamling af personoplysninger foregår primært ved hjælp af cookies. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

Hvad bruger Videnskab.dk cookies til?

Videnskab.dk har brug for cookies for at kunne føre statistik over antallet af brugere samt til at få indblik i brugernes alder, køn, geografi og interesser med henblik på at tilpasse indhold og annoncering herefter.

Det betyder, at vi benytter cookies til følgende formål:

  • Teknisk funktionalitet, så vi kan huske dine præferencer.
  • Trafikmåling, så vi ved, hvor mange besøger vores site, og vi kan dokumentere det overfor vores interessenter efter fælles standarder for mediebranchen.
  • Annonceafvikling, så vi kan styre, hvor ofte samme annonce vises til den samme bruger og registrere, hvor mange klikker på den.
  • Individuel og adfærdsbaseret annoncering, så vi kan vise dig de annoncer, vi formoder er mest relevante for dig.

Cookies kommer blandt andet fra nedenstående organisationer.

Kantar Gallup (trafikmåling)

Videnskab.dk er tilsluttet Dansk Online Index, der måler al trafikken på danske websites. Målingen udføres af Kantar Gallup på vegne af Danske Medier Research ApS, der er dataansvarlig. Der anvendes cookies fra: tns-gallup.dk og ssl-danskemedier.tns-gallup.dk til brug for indsamling af oplysninger om IP, tidspunkt, tekniske oplysninger om enhed f.eks. OS, browser version m.v. for at føre statistik over trafikken på sitet. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til den enkelte bruger. 

Google Analytics (trafikmåling)

Vi bruger cookies fra Google Analytics til vores egne interne målinger af trafikken på Videnskab.dk.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics

Chartbeat (trafikmåling)

Vi bruger cookies fra Chartbeat til at måle trafikken på Videnskab.dk i realtid. Læs mere på http://chartbeat.com/privacy/

Annoncenetværk

Videnskab.dk bruger følgende annoncenetværk:

Adform

Vi bruger Google Ad Manager til at håndtere fremvisningen af annoncerne.

Det er muligt at fravælge, at du indgår i en række annoncenetværk, der deler oplysninger på tværs af forskellige netværk. Du kan finde listen her: http://minecookies.org/fravalg

Facebook, Twitter & Google+ (social deling)

Videnskab.dk benytter widgets fra sociale tjenester som Facebook, Twitter og Google+ til at gøre deling og anbefaling af indhold muligt. Disse widgets vil i flere tilfælde også sætte egne cookies.

Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter en vis periode, som er individuel for de enkelte cookies, og de fornyes efter hvert besøg.

Sådan undgår du cookies

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du slette eller blokere dem. Se vejledning på http://minecookies.org/cookiehandtering.

Nyhedsbreve

Videnkab.dk sender nyhedsbreve til brugere, der har tilmeldt sig dem. Vi benytter såkaldt dobbelt opt-in ved nye tilmeldinger, hvilket betyder, at du ved din tilmelding vil modtage en mail fra os med et link, du skal klikke på for aktivt at bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevene.

Ønsker brugere at tilmelde sig flere mailservices end det daglige nyhedsbrev, eksempelvis et ugentligt nyhedsbrev fra ForskerZonen eller et månedligt nyhedsbrev fra Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling, foregår det også i to faser, hvor man først klikker tilmeld og derpå redigerer sin brugerprofil, så den afspejler den ønskede ændring.

Det er altid muligt at afmelde nyhedsbreve fra Videnskab.dk gennem et link nederst i hver eneste udsendte mail.

Brug af personoplysninger

Personoplysninger bruges til at yde den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Eksempelvis hvis du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev og derfor har oplyst din mailadresse.

Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vores produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser.

Beskyttelse af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v.

Videnskab.dk opbevarer dine persondata sikkert og fortroligt i henhold til gældende lovgivning, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Videnskab.dk benytter eksterne databehandlere, herunder udbydere af eksempelvis software, backup, sikkerhed og opbevaring/hosting. Dine personoplysninger kan således også blive overladt til tredjeparter. Videnskab.dk har indgået databehandleraftaler med de pågældende, der derigennem forpligter sig til at overholde principperne i databeskyttelsesforordningen.

Dine personoplysninger bliver kun opbevaret af Videnskab.dk så længe, det er nødvendigt til opfyldelse af det eller de formål, de er indhentet til.

Du kan kontakte os

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge databeskyttelsesforordningen ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Hvis de oplysninger, vi har om dig, ikke er korrekte, kan du naturligvis altid få dem ændret eller slettet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at vi behandler oplysninger om dig, og du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Du kan kontakte os herom ved at skrive til os på mailadressen redaktion@videnskab.dk

Vi kan afvise anmodninger, der er urimeligt gentagende, kræver uforholdsmæssigt stor teknisk indgriben (f.eks. at udvikle et nyt system eller ændre en eksisterende praksis væsentligt), eller påvirker beskyttelsen af andres personlige oplysninger.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage skal indgives til Datatilsynet, som du finder her.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på webstedet.

Har du spørgsmål i øvrigt om behandlingen af personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os på redaktion@videnskab.dk 

Disse brugervilkår er senest opdateret den 24. maj 2018