Videoproduktion

Sæt ansigt på jeres budskab og medarbejdere med levende billeder.

Videomediet gør budskabet delbart på sociale medier og let tilgængeligt, selvom emnet kan være teknisk eller på anden måde videnstungt. 

Kontakt:

For yderligere oplysninger kontakt Center for Faglig Formidling via e-mail: formidling@videnskab.dk

Center for Faglig Formidling leverer professionel videoproduktion.  Se eksempler på de forskellige former for videoer, animationsvideoer, produktion til YouTube og livestreaming i bunden af siden.Vi hjælper jer med at fortælle gode historier  i øjenhøjde med jeres publikum og med bund i jeres faglighed. 
 
I kan bruge videoerne som supplement til teksterne på jeres hjemmeside,  intern videndeling, e-learning eller som en del af fondsansøgninger og ikke mindst  på sociale medier.
 
Centrets videoproduktion foregår i vores tv-studie eller ude hos jer selv, og videoerne  kan leveres med eller uden grafiske illustrationer og animation i varierende grad, alt efter, hvad I har behov for. 
 
Produktion til YouTube
Satser I på formidling til det yngre publikum på YouTube har vi særlige kompetencer inden for dette, da vi i forvejen driver den velbesøgte YouTube-kanal ‘Skønhedslaboratoriet’. (Link til YouKnowHow-side). Vores tilgang er at give YouTube-publikummet grundigt researchet og velproduceret kvalitet i et format, som de genkender. Vi finder indgange til det faglige stof i de interesser, målgruppen har, og vi formidler i målgruppens eget sprog. Vi kan eksempelvis hjælpe jer med rådgivning, konceptudvikling, manuskript og produktion.
 
Livestreaming af faglige arrangementer
I forlængelse af vores videoproduktion tilbyder Center for Faglig Formidling også veltilrettelagt livestreaming af arrangementer med fagligt indhold til kanaler som for eksempel YouTube eller Facebook, hvorfra vi kan facilitere en evt. debat. 
 
Standardpakken inkluderer et formøde, hvor vi tjekker de fysiske rammer og eventuelle tekniske udfordringer. En erfaren videojournalist står for livestreamingen i op til 3 timer. Videoen er efterfølgende tilgængelig og delbar på sociale medier.
 
Vi producerer videoer både på dansk og på engelsk.

Video-eksempler

Mød forskerne fra Nordea-fondens legatboliger
I videoen møder du professor i klimadynamik ved Bjerknes Centre for Climate Research i Norge. Videoen er produceret for Nordea-fonden og har til formål at fortælle om fondens legatboliger. Interviews er optaget på Niels Bohr Institutet. Der er tilføjet bug, navneskilte, arkivbilleder, dækbilleder og levende grafiske illustrationer ved redigering.

Bestil en forsker
Promoveringsvideo for foredragsordningen Bestil en Forsker. Videoen er optaget på Aarhus Universitet. Musik, skilte, ikon i hjørnet og dækbilleder er lagt ind ved redigering.

Promoveringsvideo for foredragsordningen Bestil en Forsker. Videoen er optaget på Aarhus Universitet. Musik, skilte, ikon i hjørnet og dækbilleder er lagt ind ved redigering. (Video: Center for Faglig Formidling)

Animationsvideoer

Denne video giver dig alt, hvad du skal vide, for at forstå hovedprincipperne bag blockchain. (Video: Kristian Højgaard Nielsen)

E-learning

Involver dit publikum
E-learning til forskere, som deltager i foredragsordningen Bestil en Forsker. Research og udarbejdelse af manuskript er foretaget af Center for Faglig Formidling. Videoen er optaget i klasselokale og i studie med to kameraer. Der er arbejdet med animation og avancerede videoeffekter. Musik, dækbilleder og skilte er lagt ind ved efterfølgende redigering.
 


 

YouTube-formidling

7 myter om træning
På internettet florerer mange myter om træning. Dette indslag på YouTube-kanalen Skønhedslaboratoriet ser nærmere på, om myterne holder vand. Forskere og fagpersoner har bidraget med og tjekket informationerne i videoen, og kildehenvisningerne er lagt i beskrivelsesboksen på YouTube. Center for Faglig Formidling driver Skønhedslaboratoriet med støtte fra Nordea-fonden.


Mytedysten
Mytedysten er et quiz-koncept på YouTube-kanalen Skønhedslaboratoriet. Tre unge deltagere afliver sammen med influencer Cecilia Demant nogle af de myter, som florerer på internettet. I dette afsnit diskuteres fakta om eksempelvis intimhygiejne. Kildehenvisninger er lagt i beskrivelsesboksen på YouTube.
 

Vlog fra skønhedslaboratorium
Kanalen Skønhedslaboratoriet besøger i denne udgave L’Oreals laboratorier i Frankrig. Afsnittet er et eksempel på YouTube-genren Vlog, som er en form for filmet blog.

Livestreaming
 

Livestreaming fra Roskilde Gymnasium
Livestreaming af debatarrangement på Roskilde Gymnasium under Forskningens Døgn. 
Etikken omkring brugen af såkaldte ‘gene drives’ var emnet i et tema, som Forskningens Døgn havde tilrettelagt for gymnasieelever med undervisningsmaterialer og debatarrangement. Eleverne kunne deltage i debatten ude på gymnasierne via et chatmodul. Omkring 15.000 elever deltog via Facebook, udover de 400 som sad i salen. Medarbejdere ved Center for Faglig Formidling stod for livestreamingen.