Videnskab.dk fejrer fire år med fremgang
Nysgerrige og videbegærlige brugere sikrer, at Videnskab.dk kan fejre sin fire års fødselsdag med rekordhøje læsertal.

Selvom der kun er fire lys i lagkagen, har Videnskab.dk forlængst etableret sig som ét af de mest citerede specialmedier i Danmark, og samtidig strømmer nye brugere til. (Foto: Colourbox)

Det er nu fire år siden, at Videnskab.dk åbnede. Siden har vi hver eneste dag bragt nye artikler om dansk forskning og videnskab, og hver dag har flere fundet ind på sitet for at læse dem.

Sammenlagt har de manges lyst til at blive lidt klogere givet et boom i brugen af Videnskab.dk. Mediernes medie, MediaWatch, har for nylig skrevet om fremgangen, som de opgør til en 80 pct. stigning i antallet af brugere i det seneste år, med afsæt i officielle tal fra foreningen Danske Medier. Dermed er Videnskab.dk på samme niveau som eksempelvis Nyhedsmagasinet Ingeniørens populære netavis Ing.dk.

På en måned kommer omkring 400.000 unikke brugere nu ind på Videnskab.dk og tegner sig for 1,5 mio. sidevisninger. I er alle sammen i godt selskab – med andre videbegærlige, som også er nysgerrige og søger viden, der udspringer af aktuel forskning.

På redaktionen glæder vi os over, at så mange er interesseret i de historier, vi bringer. Vi vil godt benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, der besøger sitet og læser vores indhold.

Aktive brugere af Videnskab.dk

Helt grundlæggende hænger væksten sammen med, at vi skriver om noget, mange finder interessant – nemlig forskning og videnskab. Vi gør det på en måde, så det er tilgængeligt og spændende at læse om. Og så lægger vi vægt på, at forskere har tjekket fakta, så man kan stole på, hvad man læser.

Mange brugere nøjes ikke med at læse artiklerne. I giver også jeres besyv med i debatten under artiklerne. Nogle gange opstår på den baggrund berigende seancer med udveksling af viden og involvering af de forskere, som optræder i artiklerne.

Andre gange støder holdningerne sammen, så det slår gnister, og debatreglerne bliver testet til det yderste. På redaktionen er holdningen den, at bølgerne godt må gå lidt højt, men man skal behandle hinanden ordentligt. Det sker heldigvis også i de allerfleste tilfælde.

Igen er der anledning til at sige tak til alle jer, der deltager og skriver kommentarer på sitet. Og særlig tak til jer, der aktivt arbejder på at højne debatniveauet og bevare en god tone, så flere har lyst til at deltage. Vi er glade for, I kommer og er med.

Mange nye indgange til forskningens verden

Ud fra devisen ’udvikling eller afvikling’ har Videnskab.dk siden åbningen arbejdet med diverse udviklingsprojekter ved siden af den daglige drift.

Fakta

Husk, at du også kan deltage i Videnskab.dk's lille fødselsdagsquiz
og være med i lodtrækningen om spillet Bezzerwizzer.

Undervejs har vi blandt andet lanceret et særligt site til brug for undervisningen i gymnasieskolerne.

Vi har sammen med nordiske partnere søsat et engelsksproget site, ScienceNordic, med artikler på engelsk om dansk og nordisk forskning til et internationalt publikum.

Senest har vi åbnet ForskerZonen med fokus på de artikler, forskerne selv skriver, og artikler om hvordan man bedriver forskning anno 2012.

Op til jul fik vi bogen ’Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?’ udgivet på basis af Spørg Videnskaben-artiklerne, som netop er baseret på spørgsmål fra nysgerrige læsere, der undrer sig over alt mellem himmel og jord, og søger svar hos Videnskab.dk.

Og indimellem det hele er vi også blevet belønnet med en fornem pris for høj journalistisk kvalitet.

Nye projekter sættes i værk

Udviklingen stopper ikke her. Vi fortsætter med at videreudvikle de eksisterende tjenester og services. arbejde med forskellige indholdstyper, og med at finpudse teknikken så indholdet bliver præsenteret på den bedst mulige måde.

Men alt det vil ikke gå ud over det helt centrale - hele tiden at skrive flere gode historier fra videnskabens verden. Hæng med – der er stadig meget at lære. Også for redaktionen.

Vi hører meget gerne forslag til, hvordan vi kan gøre Videnskab.dk endnu bedre. Har du spørgsmål, kommentarer, ideer, er du altid velkommen til at skrive til os på redaktionen@videnskab.dk.