Velkommen til det nye Videnskab.dk
Videnskab.dk har fået nyt udseende og er flyttet over på en ny teknisk platform. Relanceringen falder sammen med, at Videnskab.dk har rundet en million sidevisninger om måneden.

Velkommen på vores nye site. (Modelfoto: Colourbox)

Kvaliteten af indholdet er den samme, men præsentationen er ny. Videnskab.dk har fået nyt layout og design.

Det gælder både selve sitet og nyhedsbrevene fra Videnskab.

Det tekniske system, som rummer indholdet, og som redaktionen arbejder i, er ligeledes skiftet ud. Det samme er postsystemet, som udsender nyhedsbrevene. Formålet er at forbedre funktionaliteten på sitet og forenkle arbejdet med at få de gode forskningshistorier ud.

Vi håber, du og de mange andre brugere vil være glade for det nye Videnskab.dk.

Fremover vil nyhedsbrevene blive udsendt fast kl. 11. Vores mål er at øge stabiliteten i udsendelsen. Der kan i indkøringsfasen være problemer, men vi arbejder hårdt på at få alting på skinner.

Lettere adgang til det vigtigste

Siden åbningen i april 2008 har Videnskab.dk haft vokseværk. Trafikken rundede i januar 240.000 unikke brugere og en million sidevisninger på en måned. Behovet for et nyt system med øget kapacitet og fleksibilitet var blevet så stort, at vi var nødt til at skifte. Samtidig trængte vi til at få pudset facaden, og vi ønskede at gøre det lettere for brugerne at finde det relevante indhold.

Derfor har vi slået flere fluer med et smæk. Videnskab.dk er rykket over i et nyt system til at styre indholdet – et såkaldt CMS-system – og har samtidig relanceret sitet med nyt design og layout samt en række forbedringer.

Blandt de synlige ændringer er, at redaktionen bedre kan prioritere de vigtigste og mest interessante artikler på sitet, så de ikke bare forsvinder ud i nyhedsstrømmen.

Indholdet sorteres, så blogindlæg eksempelvis har fået deres eget flow. Dermed får forskerne, som skriver på Videnskab.dk, deres egen synlighed. Og som bruger bliver man ikke forvirret over, at blogindlæg blandes med redaktionelle artikler.

Fakta

Drupal
Det nye Videnskab.dk er bygget i Drupal, som er et såkaldt ’open source’ system, hvilket betyder, at kildekoden er frit tilgængelig, så udviklere kan samarbejde og frit dele viden. Blandt andre danske medier på Drupal er Berlingske Media, Bonnier Publications og dagbladet Information, som var første danske medie på Drupal. Udviklere fra Information har bygget det nye site for Videnskab.dk.

Som noget vigtigt har vi fået en forbedret søgefunktion, der gør det lettere at finde artikler om emner, man har særlig interesse for.  

Debatbrugerne vil også opleve ændringer.  Nye debatindlæg står øverst, og indlæggene er foldet sammen af hensyn til overblikket. Dertil har vi fjernet muligheden for at give debatindlæg en negativ stemme for at trække debatten – og tonen i den – i en positiv og konstruktiv retning.

Travlhed i maskinrummet

Der har i mange måneder været arbejdet på højtryk med at få bygget det nye Videnskab.dk. Vi har slået portene op til det nye site efter en sidste spurt, hvor vi har arbejdet ihærdigt på at komme på plads med det hele – uden at det har kunnet ses udadtil, at vi har rumsteret i maskinrummet.

Arbejdet med at finde og rette fejl vil fortsætte i den kommende tid. På forhånd beklager vi, hvis der opstår midlertidige gener. Finder du noget på sitet, som ser underligt ud eller ikke fungerer, som det skal, så send en mail til redaktionen@videnskab.dk og skriv 'Fejl i systemet' i emnelinien.

Fremadrettet vil vi løbende gennemføre forbedringer hele foråret. Har du som bruger ideer til forbedringer af Videnskab.dk, er du velkommen til at skrive til redaktionen@videnskab.dk.

Debatten er åben igen

Den seneste uge har redaktionen haft både det gamle og det nye site kørende for at sikre overgangen til det nye system.

Det har betydet, at vi har været nødt til midlertidigt at lukke for debatten og for anden interaktivitet på sitet – herunder muligheden for selv at tilmelde sig nyhedsbrevet.

Med overgangen til det nye site er der igen åbent for at skrive kommentarer til artikler, oprette sig som bruger og tilmelde sig nyhedsbreve fra Videnskab.dk.

Vi håber, du vil deltage, og byder velkommen til det nye Videnskab.dk.