Stor videnskabsfestival i Kbh: Få 3D-hovedskanning eller besøg et forskningsskib
En af Europas største festivaler for videnskab gæster Carlsberg Byen i juni. Nysgerrige i alle aldre inviteres til 'Science in the City', hvor forskere fra hele verden vil guide de besøgende rundt i forskningens forunderlige verden.

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne, når videnskaben holder fest i Carlsberg Byen til juni. (Foto: Lars Kruse)

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne, når videnskaben holder fest i Carlsberg Byen til juni. (Foto: Lars Kruse)

Få lavet en 3D-hovedskanning, oplev molekylær-gastronomiens mad-magi eller gå ombord på et moderne forskningsskib.

Det omfattende festivalprogram til den internationale videnskabsfestival 'Science in The City' er netop blevet offentliggjort. Programmet rummer hundredvis af tilbud til gæsterne på festivalen, der finder sted i København 21.-26. juni.

Forskere og studerende fra over 70 organisationer i 20 lande vil være med under den gratis festival og er dermed med til at gøre 'Science in the City' til en af årets største europæiske videnskabsbegivenheder, der henvender sig til nysgerrige sjæle i alle aldre.

'Science in the City' bliver et sprudlende miks af events, eksperimenter, kunst og forestillinger, hvor der bliver rig mulighed for at udforske alle afkroge af videnskabens univers. Festivalen organiseres af Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

»Til Science in the City kan de besøgende møde danske og internationale forskere, der vil fortælle om videnskab på en måde, så alle kan være med. Festivalen giver et billede af, hvordan forskere herhjemme og i udlandet søger ny viden for at løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor. For eksempel, hvordan forskning og ny teknologi kan afhjælpe klimaforandringer, og hvordan forskning i fødevareproduktion kan reducere spild og belastning af miljøet,« siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Langt de fleste festivalaktiviteter vil foregå i Carlsberg Byen, det 160 år gamle Carlsberg bryggeris grund, der er under forvandling til et nyt, levende bykvarter. Men der vil også være aktiviteter på Amalie Kajen ved Amalienborg Slot, hvor der bliver en helt enestående mulighed for at gå ombord på fire forskningsskibe fra Danmark, Tyskland og Holland.

'Science in the City' finder sted sideløbende med Europas største tværfaglige videnskabsforum, EuroScience Open Forum 2014, der også kommer til at foregå i Carlsberg Byen.
 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.