Stem og vind: Hvad er den største opdagelse?

Den kan blive din: 50 opdagelser. Højdepunkter i naturvidenskaben. 400 sider, illustreret med farvefotos. Forfattere: Helge Kragh, Morten A. Skydsgaard og Tobias Wang. Aarhus Universitetsforlag. Pris: 299,95 kr. Kan købes her.

Den kan blive din: 50 opdagelser. Højdepunkter i naturvidenskaben. 400 sider, illustreret med farvefotos. Forfattere: Helge Kragh, Morten A. Skydsgaard og Tobias Wang. Aarhus Universitetsforlag. Pris: 299,95 kr. Kan købes her.
Partner 50 opdagelser - Højdepunkter i naturvidenskaben

I denne bog gives der en fremstilling af 50 markante gennembrud i naturvidenskaberne. 

Kommunalvalget er netop overstået, men vi er slet ikke færdige med at stemme.

Her på Videnskab.dk er vi nemlig i fuld gang med at afgøre, hvem der har præsteret årets bedste danske forskningsresultat. Og ligesom kommunalpolitikerne vil vi også gerne udlove en omgang valgflæsk. Her i form af kalorier til hjernen:

Alle der stemmer til Årets Danske Forskningsresultat 2013 deltager i lodtrækningen af tre eksemplarer af den flotte nye bog '50 opdagelser - Højdepunkter i naturvidenskaben' fra Aarhus Universitetsforlag.

Du kan læse en spændende smagsprøve på bogens indhold i artiklen: 'Store opdagelser: Ingenting - det absolutte tomrum'.

Så hvad venter du på? Stem!

Du kan læse mere om alle de 10 nominerede her: Stem på Årets Danske Forsknings-resultat 2013

Vi udtrækker præmierne, når afstemningen slutter den 24. november. Vinderne får direkte besked.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk