Søges: Kandidater til prisen for årets bedste forskning
Du har to dage endnu til at indstille din kandidat til afstemningen om Årets Danske Forskningsresultat.

Kender du en dansk forsker, der skal have en pris oven i hatten for sin banebrydende forskning? (Grafik: Colourbox)

Nu er der kun to dage tilbage at indstille kandidater til Årets Danske Forskningsresultat 2012:

Til november skal Videnskab.dk’s læsere stemme om, hvilke af landets mange kloge hoveder der har begået Årets Danske Forskningsresultat 2012.

Men først skal vi have fundet 10 værdige kandidater.

De skal alle have produceret et væsentligt forskningsresultat, »der enten skubber til vores forståelse af verden eller på afgørende vis peger mod nye måder at gøre tingene på,« som der står i indstillingskriterierne.

Alle - både enkeltpersoner og institutioner, virksomheder og institutter - har mulighed for at indstille en kandidat til prisen. Så det er nu, du skal overveje, hvem du mener har fortjent et ekstra stort klap på skulderen for fremragende forskning.

Det kan være alt fra forskning i grammatikken i indoeuropæiske sprog til partikelfysik i CERN. Alle fagområder deltager på lige fod - blot der står danskere bag, og der er tale om ny forskning.

Vindere fra mange forskellige fag

Listen over de tidligere vindere af landets eneste læserpris til forskere viser tydeligt, at danskernes interesse i forskning spænder over mange felter:

Måske et nyt fagområde skal på skamlen i år? Alle forslag er velkomne.

Send en begrundet indstilling til redaktion@videnskab.dk senest 1. november 2012.

Læs mere om prisen: Årets Danske Forskningsresultat.  

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud