Sexforsker: Godt, regeringen dropper købesexforbud
Videnskab.dk's bloggere går i dybden med aktuelle emner som det aflyste forbud mod prostitution og den prisbelønnede dokumentarfilm 'The Act of Killing'.

Prostitutionsdebatten har været fyldt med usaglige argumenter, mener Videnskab.dk's seksualitetsblogger. Han er glad for, at der nu bliver lyttet til forskerne. (Foto: Colourbox)

De seneste blogindlæg på Videnskab.dk kan blandt andet byde på ros til den danske regering, som ifølge seksualitetsforsker Christian Groes-Green endelig lytter til forskningen i prostitutionsdebatten.

»Endelig er der politikere der lytter til fagkundskaben og til saglige argumenter, der ikke er baseret på følelser, generelle principper eller private erfaringer,« skriver han blandt andet.

Vi har også en lille historie om en 4. klasses velmenende, men misforståede indspark i den amerikanske valgkamp.

Videnskab.dk’s blogs emmer i det hele taget af indspark til aktuelle emner, som du kan fordybe dig i.

Indonesiske massemordere genopfører drab

For eksempel tager blogger Ditte Marie Munch-Hansen fat i den nye og prisanmeldte dokumentarfilm ’The Act of Killing’, hvor indonesiske massemordere får til opgave at genopføre deres rædselsgerninger som skuespil i en film.

Dokumentarfilmen viser, hvordan en af gerningsmændene oplever fysisk væmmelse ved minderne om mordene.

Ditte Marie Munch-Hansen diskuterer i sit blogindlæg, hvad væmmelsen viser os – moralske kvababelser eller en tillært væmmelse ved at se en krop blive destrueret. Hvordan tror du, det hænger sammen?

Børn har adgang til frække apps

Forskerne tager dog også fat i nogle langt mindre dramatiske emner. Emner, som vi alle sammen går rundt og tumler med i hverdagen. Hvordan skal vi for eksempel forholde os til, at små søskende eller børn har adgang til alverdens apps til iPad’en – også de klamme og frække apps. 

Vores blogger Stine Liv Johansen forsker i børns leg og forklarer, at legen med de frække apps handler om at udforske kroppens funktioner og en spirende seksualitet.

Og der er mange flere spændende blogindlæg at vælge imellem. Prøv bare at se her:

Planøkonomi og stafetløb i hjernen

Biblen er på Månen

Microsoft: Nyt gennembrud i talegenkendelse og automatisk oversættelse

Se forskeren over skulderen - og få indblik i relationerne mellem lærere og elever

Ingen har nogensinde set et molekyle

Livet under isen på Antarktis.-Deltagelse i mikrobiologisk symposium i København