Se kåringen af Årets Danske Forskningsresultat
Prisen for Årets Danske Forskningsresultat overrækkes i dag, og du kan se med, når vi livestreamer begivenheden lige her - det foregår fra kl. 13:30. Det bliver en fest, hvor du også kan se tre forskere dyste i science slam.

Prisen for Årets Danske Forskningsresultat har været overrakt siden 2008. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen, Videnskab.dk)

Prisen for Årets Danske Forskningsresultat har været overrakt siden 2008. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen, Videnskab.dk)

Flere tusinde af Videnskab.dk's brugere har stemt om, hvem der skal vinde prisen for Årets Danske Forskningsresultat 2014.

10 kandidater var nomineret til prisen af Videnskab.dk på baggrund af næsten 50 indstillinger fra primært universiteter og forskningsinstitutioner. 

I dag bliver vinderen endelig offentliggjort, når uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen kl. ca. 14.40 overrækker prisen for Årets Danske Forskningsresultat. Og du kan følge med, når Videnskab.dk live-streamer hele arrangementet. Det foregår i denne artikel fra kl. 13.30.

»Alle de spændende forskningsresultater, der skabes i dette land, fortjener at blive fejret og delt med hele befolkningen. Videnskab.dk fortæller løbende om forskningen, og en gang om året kårer vi sammen med læserne årets bedste resultat. For at så mange som muligt kan komme med til festen, videostreamer vi derfra, så man kan følge med på skærmen,« siger Vibeke Hjortlund, chefredaktør på Videnskab.dk.

Den danske forskning skal udbredes

Det er ikke kun Videnskab.dk, der synes, at den danske forskning fortjener at blive fejret og delt med befolkningen.

Udannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen mener også, at så meget af den danske forskning som muligt skal udbredes til befolkningen. Derfor hilser hun initiativer som Årets Danske Forskningsresultat velkommen og glæder sig til at se, hvem der vinder i år.

»Hvert eneste år bliver mange tusinde siders spændende og vigtig forskning udgivet i Danmark, men det er desværre kun en brøkdel, der når den brede befolkning. Derfor hilser jeg hvert eneste initiativ, der udbreder kendskabet til de gode forskningsprojekter, velkommen. Der er nogle virkelig interessante forskningsprojekter med spændende perspektiver blandt de nominerede til Årets Danske Forskningsresultat. Jeg glæder mig både til se, hvem der tager prisen, men også til at følge projekterne videre ind i historiebøgerne eller som ny praksis på hospitalerne,« siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Se tre forskere dyste i forskningsformidling

Inden Sofie Carsten Nielsen overrækker prisen til vinderne, kan du også opleve en gedigen omgang science slam mellem tre forskere fra Aalborg Universitet. Kl. 13.40 vil de dyste i at formidle deres forskning på den bedst mulige måde. De tre er:

  • Jørgen Riber Christensen, lektor i viral kommunikation 
  • Kåre Lehmann Nielsen, lektor i kemi og bioteknologi 
  • Hans Hüttel, lektor i datalogi 

Hver har seks minutter til en komprimeret power-fortælling om deres forskning.

Publikum skal efterfølgende bedømme, hvem af de tre der var mest underholdende, havde det bedste faglige indhold, og hvem der var bedst til at bruge humor.

Festlighederne på live-streamingen stopper kl. 15:00.

Følg med live her fra kl. 13.30:

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.