Quiz: Er du klar til skolestart?
Eleverne i landets folkeskoler og gymnasier gør sig i denne uge klar til skolestart. Vi markerer skolestarten med en lille quiz, hvor du kan vinde en lækker Videnskab.dk t-shirt.

Deltag i skolestartquizzen, og vind lækre præmier. (Foto: Colourbox)

Deltag i skolestartquizzen, og vind lækre præmier. (Foto: Colourbox)

KONKURRENCEN ER AFSLUTTET, MEN DU KAN STADIG TAGE QUIZZEN OG TESTE DIN VIDEN OM SKOLESTART! (Redaktionen, 26. august 2013)

Vi har i år haft en rigtig varm og lækker sommer. 

Sommerferien er dog slut for landets folkeskole- og gymnasieelever, der i disse dage begynder på et nyt skoleår.

For at hjælpe med at banke ferierusten af har vi her på Videnskab.dk lavet en lille quiz, der måske kan gøre dig lidt mere klar til et nyt år på skolebænken. 

Hvis du dog er en af dem, der endnu ikke er helt klar til at give slip på sommerferien, kan du selvfølgelig stadig teste din viden i vores sommerquiz

Vind en lækker t-shirt

Som præmie udlodder vi tre lækre Videnskab.dk t-shirts. For at deltage i lodtrækningen om præmierne skal du svare rigtigt på quizzens 9 spørgsmål.

Vi trækker lod på onsdag den 21. august kl. 12.00 blandt deltagere, der har svaret korrekt på alle spørgsmål. Vinderne får direkte svar.

Husk, at du kan finde alle de rigtige svar på spørgsmålene i quizzen i de artikler, der er linket til under denne artikel.

OBS: Hvis ikke du kan se quizzen i denne artikel, kan du åbne den her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk