Ny blogger tænder på kunstig intelligens
Erik David Johnson er netop færdiguddannet fra IT-Universitetet. hvor han har fået et dybt indblik i alle facetter af forskningen inden for kunstig intelligens. Den viden deler han ud af her på bloggen.

Computere og mennesker kommer ikke til at snakke afslappet sammen lige foreløbig, vurderer Erik David Johnson, ny blogger på Videnskab.dk (Foto: Colourbox)

Sprogfilosofi, kognitiv semantik og kunstig intelligens.

Denne cocktail af spændende forskningsemner har Videnskab.dk's nye blogger Erik David Johnson kastet sig ud i at skrive om, og der er rigeligt stof at gribe fat i og give en tur gennem vridemaskinen.

Hans faglige ballast er vægtig inden for området, for han har skrevet speciale på IT-Universitet, hvori han har sammenholdt den måde, hvorpå computere og mennesker opfatter et sprog. 

I specialet kom han med et nyt banebrydende forslag til, hvordan maskiner kan komme til at kommunikere på menneskets præmisser, i stedet for at insistere på at alt skal foregå efter deres hoved.

Forskere banker hovedet mod en mur

Det første blogindlæg fra Erik David Johnsons hånd beskriver, hvordan forskere kæmper forgæves med at skabe gnidningsfri kommunikation mellem mennesker og computere.

Eksempelvis burde en søgning på Google fungere som en afslappet samtale - ikke en programmeringsopgave i semantisk snedighed og forståelse af den bagvedliggende algoritmes underliggende funktionalitet.

»Det er, som om denne type forskning har nået et sidste plateau, hvorfra man ikke kan komme videre. Spørgsmålet er så, om der kan findes en helt ny vej – det er en af de udfordringer og tendenser, jeg vil beskæftige mig med her på bloggen,« siger Erik David Johnson.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud