Ny blogger tænder på kunstig intelligens
Erik David Johnson er netop færdiguddannet fra IT-Universitetet. hvor han har fået et dybt indblik i alle facetter af forskningen inden for kunstig intelligens. Den viden deler han ud af her på bloggen.

Computere og mennesker kommer ikke til at snakke afslappet sammen lige foreløbig, vurderer Erik David Johnson, ny blogger på Videnskab.dk (Foto: Colourbox)

Computere og mennesker kommer ikke til at snakke afslappet sammen lige foreløbig, vurderer Erik David Johnson, ny blogger på Videnskab.dk (Foto: Colourbox)

Sprogfilosofi, kognitiv semantik og kunstig intelligens.

Denne cocktail af spændende forskningsemner har Videnskab.dk's nye blogger Erik David Johnson kastet sig ud i at skrive om, og der er rigeligt stof at gribe fat i og give en tur gennem vridemaskinen.

Hans faglige ballast er vægtig inden for området, for han har skrevet speciale på IT-Universitet, hvori han har sammenholdt den måde, hvorpå computere og mennesker opfatter et sprog. 

I specialet kom han med et nyt banebrydende forslag til, hvordan maskiner kan komme til at kommunikere på menneskets præmisser, i stedet for at insistere på at alt skal foregå efter deres hoved.

Forskere banker hovedet mod en mur

Det første blogindlæg fra Erik David Johnsons hånd beskriver, hvordan forskere kæmper forgæves med at skabe gnidningsfri kommunikation mellem mennesker og computere.

Eksempelvis burde en søgning på Google fungere som en afslappet samtale - ikke en programmeringsopgave i semantisk snedighed og forståelse af den bagvedliggende algoritmes underliggende funktionalitet.

»Det er, som om denne type forskning har nået et sidste plateau, hvorfra man ikke kan komme videre. Spørgsmålet er så, om der kan findes en helt ny vej – det er en af de udfordringer og tendenser, jeg vil beskæftige mig med her på bloggen,« siger Erik David Johnson.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk