I kødet på Wordfeud-snydere og ufo-elskere
Nu kan du få indsigt i snydernes psykologi, kvindehjerners anatomi og et særligt science fiction-loppemarkedfund - ved at læse Videnskab.dk-bloggernes seneste indlæg.

I 70ernes Science Fiction magasiner finder man annoncer rettet mod læsere, som ville vide mere om virkelighedens og ikke kun fantasiens ufoer. (Illustration: Colourbox)

I 70ernes Science Fiction magasiner finder man annoncer rettet mod læsere, som ville vide mere om virkelighedens og ikke kun fantasiens ufoer. (Illustration: Colourbox)

Du er måske træt af din Wordfeud-modspillers evindelige sejre. ’Hun snyder!’ – kan man let komme til at tænke.

Men hvem gider snyde, når der ikke er mere på spil end almindeligt tidsfordriv? Videnskab.dk’s gamingblogger giver dig svaret, og måske kan du endda genkende en lille snyder i dig selv.

Kvinder har færre hjerneceller

Den seneste uges blogs på Videnskab.dk har budt på lidt af hvert udover Wordfeud, hvor forskerbloggerne har udfordret vores intelligens og holdninger.

Antallet af hjerneceller viser sig for eksempel at være mindre hos kvinder end hos mænd i det yderste foldede lag af hjernen. Det er et faktum. Men kan vi derudfra konkludere noget som helst om intelligens? Svaret er nej, ifølge blogger Jonas Kristoffer Lindeløv, som i sit indlæg forklarer hvorfor.

Børnefilm og ufoer

I filmbloggers Heidi Philipsens nyeste indlæg finder du en forskers holdning til et omdiskuteret afslag på støtte til en børnefilm, som foregår i et multikulturelt miljø.

I et andet indlæg dykker astrokulturblogger Thore Bjørnvig ned og nørder med detaljerne i et spændende loppemarkedfund, nemlig magasinet ’Månedens Science Fiction’ fra 1977, hvor annoncerne vidner om grænser mellem fantasi og virkelighedens ufoer.

Trænger du til lidt mere hardcore, men underholdende fordybelse, så kan du kaste dig over anden del af Erik David Johnsons indlæg om sprogfilosofi og intelligens, eller måske har du mod på en introduktion til kulturrelativismen og dens ulemper? I så fald finder du en relativt kort og letlæst version hos filosofiblogger Jakob Rachmanski.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk