Hvorfor oversvømmer superheltene de danske biografer?
Det er blot et af de mange spørgsmål, du kan få svar på hos Videnskab.dk's mange dygtige bloggere. De skriver på livet løs om alt fra superhelte til valgforskning, og der kommer hele tiden nye indlæg til.

Videnskab.dk bugner af nye, spændende blogindlæg, og der er med garanti et indlæg eller to, som kan vække lige netop din indre nørd. Slå dig løs på vores site og lær om alt det, du ikke vidste, at du absolut måtte vide. Advarsel: Der er risiko for at blive klogere!

Fødevareetiketter – lader du dig forvirre? Test dig selv

Lektor Henrik Selsøe Sørensen fra Copenhagen Business School har udformet en test, der afslører, om du lader dig påvirke af mærkningen på supermarkedets produkter. Den er hurtig og nem at tage!

Green Lantern – superhelten og det superenkle liv

En bølge af superheltefilm har indtaget biograferne landet over og taler især til det unge publikum. Lektor Rikke Schubart spekulerer i, at superheltene tilbyder os et superenkelt syn på livet, og at vi kommer til at se meget mere til dem.

Kan sundhed mærkes?

Fødevareindustrien bliver opfordret til at tage ansvar for befolkningens overvægt, men hvordan gør man egentlig det? Ph.d Jesper Clement kigger nærmere på, hvilke advarsler og mærkning af usunde fødevarer, der virker.

Du kan læse mange flere af vores spændende blogindlæg – og der kommer hele tiden nye til – på: http://videnskab.dk/blogs

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk