Gys, skidt og sex
Siden påskeferien satte ind, har Videnskab.dk’s bloggere sendt seks solide blogindlæg af sted. Her er et kort oprids til dem, som er gået glip af guldkornene.

"Unge klæder sig udfordrende og skejer ud overalt". 'Moralens forfald' bliver behandlet på seksualitetsbloggen. (Foto: Colourbox)

"Unge klæder sig udfordrende og skejer ud overalt". 'Moralens forfald' bliver behandlet på seksualitetsbloggen. (Foto: Colourbox)

Mens du lå i parken og dasede eller nussede om tulipanerne ude i haven, har ivrige Videnskab.dk-bloggere brugt påskeferien foran tasterne for at sprede viden.

Hele seks blogindlæg er det blevet til, siden solen hilste de første påskedage velkommen – og bare fordi vejret har været godt, skal du ikke misse chancen for at samle forskernes guldkorn i en skål og få god næring til hjernen.

Her følger en kort beskrivelse af de seks blogindlæg, som du kan sluge efter behag:

1) Sådan kom Obama til Libyen

Det kan være en fin balanceakt for en amerikansk præsident at få lov til at gå i krig, som Obama valgte at gøre det i Libyen for nylig. Retoriker Mark Herron kigger nærmere på ordene, der banede vejen for en indsats i Gaddafis oliestat.

2) I'm lovin' it!

“Be-da-bap-bam-ba, I’m lovin’ it!” I årevis har vi lagt øre til reklamejinglen fra McDonald’s, der fortæller os, at ‘jeg’ elsker ‘det’. Men hvad dækker 'jeg' og 'det' egentlig over? Reklameblogger Nicolai Jørgensgaard Graakjær kigger nærmere på udviklingen af McDonald’s-reklamen, der i 2003 fik liv af Justin Timberlake.

3) Hvorfor er ph.d.-studerende så uinteressante?

Hvis du har læst artikler på Videnskab.dk, er du uden tvivl stødt på betegnelsen ’ph.d.-studerende’. Hvad dækker den egentlig over, og hvorfor skal en hamrende spændende jagt på viden gemmes bag en så mystisk, ekstraordinært teoretisk og kedelig betegnelse? Opråb fra Videnskab.dk’s nye blogger Maj-Britt Schmidt Andersen – der selv er ph.d.-studerende.

4) Seksuelle afvigere får de gamle op at køre

Mennesker over hele verden kæmper mod seksuelle afvigelser, om det så er i Mozambique eller Danmark. Antropolog Christian Groes-Green undrer sig.

5) Skidt vækker fordomme

Hvis vi befinder os i områder, som er beskidte, påvirker det vores bedømmelse af andre mennesker. Hjerneforsker Thomas Zoëga Ramsøy fortæller om et nyt, interessant studie fra tidsskriftet Science.

6) Derfor virker Scream-filmene

Den gode gyserfilm er tilbage! Scream 4 fortsætter den succesfulde serie, der som ingen andre formår at bruge intertekstualitet til at skabe suspense og fortælle sig egen historie. Medieblogger Helle Kannik Haastrup fortæller, hvorfor det fungerer.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.