Fra tangplanten, der snor sig om dit ben i de danske farvande, til palmerne, der vejrer på tropiske strande; fra nydelige græsplæner bag forstadsvillaer til majestætiske regnskove nær ækvator.
Der findes intet mindre end 390.900 kendte plantearter, der alle spiller en rolle i planetens på en gang kaotiske og elegante økosystem.
Planter er ikke bare grundlaget for vores fødekæder; de indgår i medicin, de agerer CO2-støvsuger, og de er en hjælp til bedre indeklima.
På Videnskab.dk følger vi altid med i forskningen på området - hvad end det handler om, hvordan to gener hjalp planterne med at overtage Jorden eller om effekten af klimaforandringernes ubarmhjertige hærgen.
Okay, det er (oftest) ret let at kende forskel på plante og dyr.
Men helt konkret adskiller planter sig ved at være autotrofe. Det betyder, at de ikke behøver at spise, men kan omdanne eksempelvis basale kemiske forbindelser som CO2 og H2O til de næringsstoffer, de har brug for - ofte gennem fotosyntese.
Klassifikationerne internt i planteriget er en evig fun fact man kan tage med, når man har lyst til at være pedantisk.
Du vidste måske allerede, at peanuts teknisk set ikke er nødder, men bælgfrugter. Men vidste du, at bananen - botanisk set - er et bær?
Modsat udbredt børnelærdom tæller svampe ikke som planter. De passer ikke ind under hverken Flora eller Fauna (men minder interessant nok mere om fauna), og de har derfor deres egen klassificering: Funga.
Nu skrev vi godt nok øverst, at det er ret let at kende forskel på plante og dyr - men hvad med koraller? Er de planter - eller mineral?
Dyr, faktisk. Tusindvis af små polypdyr, der lever i symbiose med planterne omkring dem.
Så selv hvis det ligner en plante og umiddelbart opfører sig som en plante - så er det ikke nødvendigvis en plante.