QUIZ: Test din viden om IT. Hvem opfandt de mest populære programmeringssprog?
fra IT-Universitetet: Er du en rigtig IT-haj? Kan du knække nødden om, hvor hjernerne bag de mest udbredte programmeringssprog kom fra?

IT har en utrolig stor betydning i dagens samfund, men hvor meget ved du egentlig om det? Tag ITU's quiz og find ud af det.
(Foto: <a href="https://www.colourbox.com/image/cropped-image-of-a-technician-fixing-a-c... target="_blank">Colourbox</a>)

Programmeringssprog er kunstige sprog, som er skrevet til at udføre beregninger på din computer. De bruges til programmering – altså til at skabe computerprogrammer og udtrykke algoritmer helt præcist. To af de fem mest populære programmeringssprog hedder C++ og C#.

Det vidste du måske. Men ved du, hvor designerne af netop de to sprog kommer fra?

Test din viden i IT-Universitetets quiz, som vi bringer her på Videnskab.dk.

Tag quizzen

Tag quizzen herunder og se, hvor godt du klarer den. Hvis du ikke kan loade quizzen, kan du prøve det direkte link.

Denne quiz er sponsoreret af IT-Universitetet i København. Mød ITU her eller kom til Åbent Hus i februar.

 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud