QUIZ: Test din viden om IT. Hvad ved du om Linux?
fra IT Universitetet: Er du en rigtig IT-haj? Test dig selv og find ud af, om du kan knække Linux-nødden i dagens spørgsmål.

IT har en utrolig stor betydning i dagens samfund, men hvor meget ved du egentlig om det? Tag ITU's quiz og find ud af det. (Foto: <a href="https://www.colourbox.com/image/cropped-image-of-a-technician-fixing-a-c...)

Linux er verdens mest udbredte styresystem til computere – fra supercomputere til din Android smartphone. Udviklingen af det er et af de stærkeste eksempler på open source software, hvor udviklere i hele verden samarbejder om et produkt, der stilles gratis til rådighed for brugerne. 

Det vidste du måske. Men ved du, hvor mange linjer Linux-kode, udviklerne har skrevet?

Test din viden i IT-Universitetets quiz, som vi bringer her på Videnskab.dk.

Tag quizzen

Tag quizzen herunder og se, hvor godt du klarer den. Hvis du ikke kan loade quizzen, kan du prøve det direkte link.

Denne quiz er sponsoreret af IT-Universitetet i København. Mød ITU her eller kom til Åbent Hus i februar.

 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud