Ny dansk forskning frikender mobiltelefonen
Mobiltelefoner er ufarlige, konkluderer et stort, dansk forskningsprojekt, der gennem fire år har undersøgt mobilstrålingens effekter på menneskekroppen.

Det ER ikke farligt at tale i mobiltelefon. Det konkluderer et stort, dansk forskningsprojekt om såkaldt 'ikke-ioniserende stråling', der gennem de sidste fire år har undersøgt mobilstrålingens effekter på menneskekroppen.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen præsenterede igår det netop afsluttede forskningsprogram ved en konference afholdt af Det Strategiske Forskningsråd.

30 millioner kroner og fire års intens forskning konkluderer at stråling fra mobiltelefoner og trådløse netværk tilsyneladende ikke skader mennesker, uanset hvor meget vi bruger dem.

Mobiltelefoner udsender elektromagnetisk stråling, ligesom radio, TV og trådløse netværk, og energien i strålingen varmer menneskekroppen meget svagt op. De seks forskellige forskningsprojekter har blandt andet set på om hjerneceller tager skade af intens mobilstråling, om der dannes flere af de skadelige frie radikaler og hvorvidt koncentrationsevnen hos forsøgspersoner nedsættes.

Ingen af forsøgene har altså kunnet bevise nogen skadelig påvirkning af strålingen fra mobiltelefoner.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.