Ny dansk forskning frikender mobiltelefonen
Mobiltelefoner er ufarlige, konkluderer et stort, dansk forskningsprojekt, der gennem fire år har undersøgt mobilstrålingens effekter på menneskekroppen.

Det ER ikke farligt at tale i mobiltelefon. Det konkluderer et stort, dansk forskningsprojekt om såkaldt 'ikke-ioniserende stråling', der gennem de sidste fire år har undersøgt mobilstrålingens effekter på menneskekroppen.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen præsenterede igår det netop afsluttede forskningsprogram ved en konference afholdt af Det Strategiske Forskningsråd.

30 millioner kroner og fire års intens forskning konkluderer at stråling fra mobiltelefoner og trådløse netværk tilsyneladende ikke skader mennesker, uanset hvor meget vi bruger dem.

Mobiltelefoner udsender elektromagnetisk stråling, ligesom radio, TV og trådløse netværk, og energien i strålingen varmer menneskekroppen meget svagt op. De seks forskellige forskningsprojekter har blandt andet set på om hjerneceller tager skade af intens mobilstråling, om der dannes flere af de skadelige frie radikaler og hvorvidt koncentrationsevnen hos forsøgspersoner nedsættes.

Ingen af forsøgene har altså kunnet bevise nogen skadelig påvirkning af strålingen fra mobiltelefoner.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.