Kinect skal hjælpe døve med at forstå hinanden
Forskere har udviklet et program til Microsofts Kinect, som skal gøre det lettere for hørehæmmede at kommunikere med andre på tegnsprog.

Et samarbejde mellem forskere fra Microsoft Asia og Institute of Computing Technology fra Chinese Academy of Sciences har kastet et system af sig, som skal komme døve og hørehæmmede til gavn.

Computerprogrammet kan oversætte de fagter, der bruges i tegnsprog til tekst. Resultaterne blev præsenteret på Faculty Summit 2013, som er en årlig konference afholdt af Microsoft, hvor nye informationsteknologier præsenteres i et akademisk fællesskab.

Det virker måske banalt og mere eller mindre ligegyldigt at få et program til at oversætte tegnsprog til skrift, eftersom de døve eller hørehæmmede selv kan skrive.

Oversætter kropsbevægelser til skrift og tale

Selvfølgelig kan de selv skrive ned, hvad de gerne vil sige, men som de fleste andre mennesker, vil de hørehæmmede allerhelst udtrykke sig på deres eget sprog, som er tegnsproget.

Microsofts Kinect kan registrere bevægelser uden yderligere redskaber end kroppen, hvilket er en enorm fordel i forhold til andre forsøg på at lave programmer, der skal hjælpe med oversættelsen fra tegnsprog til skrift.

Nogle af de tidligere systemer kræver, at man bruger særlig handsker eller er afhængige af et webcam.

Begge dele har ifølge phys.org vist sig at være upraktiske.

Det ny-udviklede program til Kinect fungerer blandt i det, der kaldes ’Translation Mode’, hvor programmet oversætter hånd- og kropsbevægelser til tekst eller tale.

Du kan se, hvordan det ser ud i praksis i videoen i denne artikel.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk