Gør din festival virtuel med mobilen!
Hvis du har en mobil med indbygget GPS og kamera, kan du være med til at lave et virtuelt billedkort over festivalen.

Kniber det med orienteringsevnen sent på aftenen, kan din mobil fortælle dig hvilken festivalzone du er på vej ind i. (Foto: LOCOMASH).

Kniber det med orienteringsevnen sent på aftenen, kan din mobil fortælle dig hvilken festivalzone du er på vej ind i. (Foto: LOCOMASH).

Til dette års Roskilde Festival tilbyder DTU-informatik og Lancaster Universitetet en særlig interaktiv service. LOCOMASH hedder det, en sammentrækning af ordet 'location', hvor man er og så 'mash-up', altså blandingen af forskellige billeder fra forskellige deltagere.

Det eneste man behøver er en mobil med indbygget gps og kamera og så at downloade et lille program fra siden locomash.com.

Forskere fra DTU-informatik vil gerne vide hvad det er for en type telefon, festivalgæsterne bruger - derfor har de sat 12 lytteposter op ved ølboderne.

Egne Zoner»Med det program i mobilen kan man tage billeder, der så bliver mærket med, hvor på pladsen de er taget. Man kan også navngive sine egne zoner på festivalen, f.eks sit teltområde eller scenerne. Når man så går fra en zone til en anden, vibrerer telefonen,« fortæller Kristian Kristensen fra DTU-informatik, der allerede har fem frivillige igang på pladsen med kamera-gps-mobiler.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.