Fremtidens energi
NYT TEMA: Hvordan får vi energi, når vores brændstoffer bliver knappe, og vi skal udlede mindre CO2?

Vedvarende energi er på politikernes skrivebord. Andre muligheder er teknologi, der udnytter de forssile brændstoffer bedre. (Foto: Colourbox)

Vedvarende energi er på politikernes skrivebord. Andre muligheder er teknologi, der udnytter de forssile brændstoffer bedre. (Foto: Colourbox)

Olien bliver knap, naturgassen lige så. Og CO2'en - den er forbudt at drøne ud i atmosfæren. Hvad gør vi så?

Fremtidens energiproblemer skal blandt andet løses gennem innovation, og i dette tema har videnskab.dk samlet en række artikler, der fortæller om nogle af de ideer og projekter, der er i gang rundt omkring på de danske forskningsinstitutioner. Projekter og ideer, der gennem ny teknologi skal hjælpe os med at spare på energien og CO2'en og få nye energikilder ind i industrien og i hverdagen.

Læs blandt andet om, hvordan man kan hive mere olie op af oliefelter ved hjælp af nanoteknologi, læs om CO2, der kan lagres under jorden og om benzinbesparelser i lastbiler.

Du kan også dykke ned i historien om et vidunderpulver, der skal give os intelligent beton og gøre vores varmeregning mindre, i historien om, hvordan vi tæmmer vinden, og om solceller, der strømmer ud af printeren.

Læs også videnskab.dks klimatema

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.