Fremtidens energi
NYT TEMA: Hvordan får vi energi, når vores brændstoffer bliver knappe, og vi skal udlede mindre CO2?

Vedvarende energi er på politikernes skrivebord. Andre muligheder er teknologi, der udnytter de forssile brændstoffer bedre. (Foto: Colourbox)

Vedvarende energi er på politikernes skrivebord. Andre muligheder er teknologi, der udnytter de forssile brændstoffer bedre. (Foto: Colourbox)

Olien bliver knap, naturgassen lige så. Og CO2'en - den er forbudt at drøne ud i atmosfæren. Hvad gør vi så?

Fremtidens energiproblemer skal blandt andet løses gennem innovation, og i dette tema har videnskab.dk samlet en række artikler, der fortæller om nogle af de ideer og projekter, der er i gang rundt omkring på de danske forskningsinstitutioner. Projekter og ideer, der gennem ny teknologi skal hjælpe os med at spare på energien og CO2'en og få nye energikilder ind i industrien og i hverdagen.

Læs blandt andet om, hvordan man kan hive mere olie op af oliefelter ved hjælp af nanoteknologi, læs om CO2, der kan lagres under jorden og om benzinbesparelser i lastbiler.

Du kan også dykke ned i historien om et vidunderpulver, der skal give os intelligent beton og gøre vores varmeregning mindre, i historien om, hvordan vi tæmmer vinden, og om solceller, der strømmer ud af printeren.

Læs hele temaet Fremtiden Energi

Læs også videnskab.dks klimatema

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.