Forsker-opfindelse: Lav julehjerte med kærestens navn
En dansk datalogi-forsker har udviklet et computerprogram, som kan lave julehjerte-skabeloner med lige den tekst, du vil have.

Nu giver videnskaben dig chancen for at lune din kærestes hjerte ekstra meget i vinterkulden.

Gerth Brodal, lektor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, har lavet da en web-baseret generator, som kan designe helt særlige hjerte-skabeloner med  tal og bogstaver, skriver au.dk. Er du i det romantiske hjørne, er din elskedes navn et oplagt bud på en tekst til julehjertet. 

I generatoren skal du bare skrive den tekst, du vil have i dit jule-hjerte. Så laver programmet en skabelon, som du kan printe ud. Og så er det bare at flette!

'Hjerte-generatoren' kan du finde på forskerens hjemmeside.

Vil du høre om baggrunden for den hjertevarme opfindelse, kan du opleve Gerth Brodal fortælle om den i videoen herover.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk