Ekstremt tyndt glas til din smartphone
Glasset, som bruges til skærmen på din smartphone, er i forvejen ekstremt tyndt. Nu har et amerikansk firma udviklet en ny type glas, som er helt ned til 0,05 mm i tykkelse. Se en video af fremstillingen her.

Vores telefoner bliver tyndere og tyndere, alt imens deres skærme bliver større og større. Det stiller krav til det glas, som bruges til dem.

New York-firmaet ’Corning’ har længe siddet tungt på markedet med sine ’Gorilla’-glas, som blandt andet anvendes af store firmaer som Samsung og HTC. ’Gorilla’-glasset er enten 0,2 eller 0,5 millimeter i tykkelse.

Nu er det lykkedes dem at udvikle en endnu tyndere og mere fleksibel glastype, som har fået navnet ’Willow’-glas.

Opvarmes til 500 grader

Willow-glasset kan laves så tyndt som 0,05 millimeter og kan i øvrigt også bruges til skærme, som ikke er flade.

Corning kalder processen, de bruger for at lave denne type glas, for ’Fusion’. Som du kan se i videoen ovenfor, bliver glasset nærmest rullet ud på en maskine, som ligner en gammeldags trykpresse.

Det sker, efter at glassets bestanddele først er blevet opvarmet til omkring 500 grader.

Firmaet vil ikke afsløre, hvornår Willow-glasset kommer på markedet, men aftagervirksomhederne har allerede fået prøver på produktet, lyder det.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk