Dansker vinder World Miss University
Dansk studine har vundet titlen som verdens smukkeste studerende i konkurrencen World Miss University.

20-årige Mia Hasanagic (tv.) fik æren af at blive verdens smukkeste studerende 2012 under et flot show i Seoul, Sydkorea.

20-årige Mia Hasanagic (tv.) fik æren af at blive verdens smukkeste studerende 2012 under et flot show i Seoul, Sydkorea.

Danmark kan nu bryste sig af at lægge universitet til verdens smukkeste kvindelige studerende.

Den 20-årige ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet Mia Hasanagic har netop vundet den 25. udgave af konkurrencen World Miss University i Sydkorea. Det skriver au.dk.

Mia Hasanagic læser til daglig Global Management and Manufacturing på AU Herning og vandt konkurrencen foran piger fra 44 andre lande i verden.

Oplevelsens overrumplende karakter lyste ud af den skønne miss’ sejrssalut på Facebook:

»At gå fra scenen i går med sådan et så stort publikum og så meget presse omkring, som vinder af Miss World University 2012, er helt ubeskriveligt, kan slet ikke beskrive det med ord, hvor stort det var«, skriver Mia Hasanagic.

Konkurrencen påminder os om verdensfred

World Miss University blev etableret i 1986 i forbindelse med, at FN udråbte året til ’fredsår’.

Familien betyder meget for Letlands finalist.

 

Mia Hasanagic fortæller i en præsentationsvideo (i toppen af artiklen), hvordan hun selv måtte flygte med sin familie fra borgerkrigen i Bosnien-Hercegovina i 1992. Så hendes budskab om verdensfred har faktisk en stærk personlig klangbund.

Det ser ud til, at dommerne i årets konkurrence ikke har ladet sig dupere af smarte gimmicks i miss’ernes præsentationsvideoer.

Mia Hasanagics video er noget dogme-præget sammenlignet med flere af de andre deltagers videoer.

Letlands finalist, Elina Grundane, viser for eksempel i sin præsentation, at hun både kan danse i sand og traktere med et stykke med bart på catwalken (se herover). Og Filippinernes repræsentant, Zara Carbonell, beviser, at hun har ufatteligt fleksible led

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk