Visuel universitetspraktikant søges til Videnskab.dk
Vi vil gøre videnskaben mere visuel og søger en universitetspraktikant til at være med til det.

Er du lige så bidt af videnskab som os, og tænder du også på digitale medier og alle de nye værktøjer, som gør det muligt at fortælle historier på helt nye måder – f.eks. gennem fascinerende videoer og sjove infografikker?

Så er du måske vores nye universitetspraktikant. På Videnskab.dk, Danmarks førende videnskabsmedie, bringer vi hver dag spændende historier fra forskningens verden – formidlet til et bredt publikum og med særligt fokus på de unge.

Der er rigtig meget tekst. Men vi har skærpet fokus på de visuelle fortællinger og eksperimenterer med nye digitale værktøjer, der gør det muligt ikke bare at løfte historierne, men at løfte dem helt ud af vores eget site og ind på de sociale medieplatforme.

Som universitetspraktikant med fokus på det visuelle kommer du til at få en central plads på redaktionen og samarbejde tæt med såvel nyhedsredaktøren og den redigerende som med de skrivende journalister og SoMe-ansvarlige.

Du får gode muligheder for at kaste dig ud i kreative eksperimenter og udfordre dig selv med at kombinere den stringente videnskabsjournalistik, hvor evidensen er i højsædet, med vilde visuelle formidlingsformer og formater.

Om dig

Det vil være en fordel, at du har både interesse for og en vis erfaring med digitale værktøjer og visuel formidling. Men det vigtigste er, at:

 • du ikke er bange for at dykke ned i det digitale og prøve ting af
 • du har sans for grafisk layout og kan arbejde med billedredigering
 • du er nysgerrig, iderig og interesserer dig for, hvad der fanger unge 15-20-årige
 • du er interesseret i SoMe og nye medietrends
 • du er selvkørende og initiativrig
 • du er en god holdspiller, som det er rart at arbejde sammen med

Praktikforløbet hos os er ulønnet på 37 timer om ugen i seks måneder med start 1. august.

Det er en betingelse, at praktikopholdet er meritgivende på din videregående uddannelse. Der er frihed til vejledning og skrivning af praktikrapport.

På redaktionen bliver du tilknyttet nyhedsredaktøren og vores redigerende, og du får løbende feedback og sparring på dit arbejde. Som en del af forløbet lærer du at arbejde med en række web-værktøjer samt Drupal, vores cms-system.

Søg jobbet


 • Virksomhed: Videnskab.dk
 • Stillingsbetegnelse: Universitetspraktikant
 • Kontaktperson: Jonas Salomonsen js@videnskab.dk, eller Vibeke Hjortlund vh@videnskab.dk
 • Indrykningsdato: 05. april 2019
 • Ansøgningsfrist: 1. maj 2019
 • By: Valby

Om Videnskab.dk

Videnskab.dk sætter dagsordenen på videnskabsstoffet og er Nordens største nyhedsmedie på området.

Vi lægger vægt på at bringe såvel de skarpe nyheder, andre medier citerer, som de kloge og underfundige historier, der giver brugerne en aha-oplevelse.

I 2018 blev Videnskab.dk hædret med Danske Mediers specialpris for at få unge til at interessere sig for forskning og for gennem 10 år at have bidraget til at højne niveauet for videnskabsjournalistik i Danmark.

Vi tilbyder en inspirerende arbejdsplads med et venligt arbejdsmiljø. Du kommer til at indgå i et team med en halv snes journalister og praktikanter, en håndfuld video- og projektmedarbejdere og 8-10 studentermedhjælpere.

Videnskab.dk holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Rådhuspladsen.

Vil du vide mere om praktikpladsen, er du velkommen til at kontakte nyhedsredaktør Jonas Salomonsen på js@videnskab.dk.

Send din ansøgning med CV og eventuelle referencer til chefredaktør Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk.

Ansøgningsfrist er den 1. maj og praktikstart 1. august 2019.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.