Video: Astrofotograf har spottet Elon Musks rum-Tesla, der cruiser om Solen

Den lille lysende prik i bevægelse er Elon Musks sportsvogn i kredsløb om Solen set fra Jorden og filmet af astrofotografen Rogelio Bernal Andreo. (Video: Youtube / Rogelio Bernal Andreo)

Den lille lysende prik i bevægelse er Elon Musks sportsvogn i kredsløb om Solen set fra Jorden og filmet af astrofotografen Rogelio Bernal Andreo. (Video: Youtube / Rogelio Bernal Andreo)

Kilde: 
15 februar 2018

Elon Musks røde Tesla-sportsvogn i rummet er for nylig blevet spottet af en ihærdig astrofotograf og fanget på video, som du kan se ovenfor, ifølge Space.com.

Efter Teslaen 6. februar blev sendt ud i rummet ombord på rumraketten Falcon Heavy fra det amerikanske firma SpaceX, kredser den nu i en elliptisk bane om Solen til lyden af David Bowies ikoniske ‘Life On Mars’.

Det var astrofotografen Rogelio Bernal Andreo, som var så heldig at fange den røde rum-Tesla. Eller måske var det faktisk nærmere hårdt arbejde end held.

»Så snart billeder af bilen og Starman begyndte at udkomme, og folk undrede sig over, om det kunne ses fra Jorden, var der kun én ting i mit hoved: At finde svaret på dét spørgsmål, og hvis svaret var ja, prøve at tage et billede - eller endnu bedre, en video - af det,« skriver Rogelio Bernal Andreo på sin hjemmeside Deepskycolors.com.

For at nå i hus med sit mål kørte fotografen til Monte Bello Open Space Preserve i Californien bevæbnet med alle sine teleskoper og kameraer, og ved hjælp af efemeride-software fra NASA's Jet Propulsion Laboratory kunne han beregne, præcist hvor på nattehimlen Teslaen måtte befinde sig.

Men helt så nemt gik det ikke, og han måtte ud på endnu et nattelangt fotoshoot dagen efter, som var 10. februar, hvor det endelig lykkedes ham at få øje på sportsvognen og skyde sin video.

naa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.