Universitetspraktikant søges til Videnskab.dk Podcast
Vi skruer op for lyden og søger universitetspraktikant til vores podcast-produktion.

Har du podcasts i ørerne, og kribler det i fingrene på dig for at lave dine egne? Er du vild med videnskab i en grad, så du har lyst til at formidle historier fra forskningens verden til et bredt publikum?

Så har du måske lyst til at kombinere de to og som universitetspraktikant blive en del af holdet på Videnskab.dk, Danmarks førende videnskabsmedie. Her arbejder vi også med at udvikle gode podcast-koncepter og har en voksende skare af trofaste lyttere.

Som universitetspraktikant bliver du makker med vores podcast-redaktør og en del af det redaktionelle hold, der arbejder med podcasts.

Du vil blive involveret i såvel ideudvikling som det praktiske arbejde hele vejen igennem – fra at line kilder op og lave for-interviews til at skrive manus og artikler med afsæt i podcast-indholdet. Du vil også kunne spille en rolle ift. udbredelse på SoMe, hvis du er interesseret i det.

Om dig

Du har i det hele taget ret frie rammer – blot kræver vi, at du har mod og lyst til at udfylde dem. Vi forventer, at:

  • du er interesseret i SoMe og nye medietrends
  • du er selvkørende og initiativrig
  • du er en god holdspiller, som det er rart at arbejde sammen med

På redaktionen får du podcast-redaktøren som fast mentor, og du får løbende feedback og sparring på de opgaver, du arbejder med. Som en del af forløbet lærer du at lave vellydende optagelser - både i studiet og i felten - og du lærer, hvordan man laver en vellykket efterproduktion ved hjælp af klipning, mixning og mastering. Du deltager på lige fod med redaktionen i de løbende aktiviteter, så du får indsigt i og føling med arbejdet i den digitale medieverden.

Praktikforløbet hos os er ulønnet på 37 timer om ugen i seks måneder med start 1. august.

Det er en betingelse, at praktikopholdet er meritgivende på din videregående uddannelse. Der er frihed til vejledning og skrivning af praktikrapport.

Søg jobbet


  • Virksomhed: Videnskab.dk
  • Stillingsbetegnelse: Universitetspraktikant
  • Kontaktperson: Jais Baggestrøm Koch jbk@videnskab.dk, eller Vibeke Hjortlund vh@videnskab.dk
  • Indrykningsdato: 05. april 2019
  • Ansøgningsfrist: 1. maj 2019
  • By: Valby

Om Videnskab.dk

Videnskab.dk sætter dagsordenen på videnskabsstoffet og er Nordens største nyhedsmedie på området.

Vi lægger vægt på at bringe såvel de skarpe nyheder, andre medier citerer, som de kloge og underfundige historier, der giver brugerne en aha-oplevelse.

I 2018 blev Videnskab.dk hædret med Danske Mediers specialpris for at få unge til at interessere sig for forskning og for gennem 10 år at have bidraget til at højne niveauet for videnskabsjournalistik i Danmark.

Vi tilbyder en inspirerende arbejdsplads med et venligt arbejdsmiljø. Du kommer til at indgå i et team med en halv snes journalister og praktikanter, en håndfuld video- og projektmedarbejdere og 8-10 studentermedhjælpere.

Videnskab.dk holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Rådhuspladsen.

Vil du vide mere om praktikpladsen, er du velkommen til at kontakte podcast-redaktør Jais Baggestrøm Koch på jbk@videnskab.dk

Send din ansøgning med CV og eventuelle referencer til chefredaktør Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk.

Ansøgningsfrist er den 1. maj og praktikstart 1. august 2019.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.