Twitter går til videnskaben for at forbedre sit debatklima
Kilde: 
31 juli 2018

Frugtesløs mudderkastning og gabende kedelig rygklapperi.

Twitter har for nyligt måtte give afkald på 1 million brugere, og virksomheden står overfor et bjerg af udfordringer for at bevare sin relevans som global samtalesalon.

Nu pipper Twitter-fuglen efter hjælp hos videnskaben for at forbedre samtalerne på det sociale netværk, skriver techcrunch.com.

Twitter har således lanceret et samarbejde med to forskellige forskningsgrupper, der skal måle debatklimaet på platformen.   

Et hold af forskere fra Leiden University i Holland skal se nærmere på, hvordan såkaldte ekkokamre tager form, og hvilken betydning de har.

Ekkokamre

Tidligere har danske forskere udgivet en undersøgelse, der viste, at brugere af sociale medier ofte bliver mødt af andre synspunkter end deres egne, og at forestillingen om såkaldte ekkokamre derfor er en myte.

Læs mere i artiklen 'Danske forskere afliver myte om sociale medier'.

Derudover skal de undersøge forskellen på uhøflighed og intolerance i en Twitter-samtale, så algoritmen eventuelt ville kunne handle efter disse forskelle.

Forskere fra University of Oxford og University of Amsterdam skal som forlængelse af et allerede igangværende studie undersøge tværpolitiske konflikter på Twitter.

Indtil videre har deres forskning - måske ikke så overraskende - blandt andet vist, at fordommene er mindre og relationen bliver bedre, hvis en Twitter-samtale indeholder en positiv stemning, samarbejdsvillighed, samt mere komplekse tankemønstre.

Forskningen vil blive taget til indtægt for strukturere samtalerne og algoritmerne på Twitter, fortæller virksomheden ifølge techcrunch.com.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.