Trump vil sende astronauter til Månen
Kilde: 
12 december 2017

'Make the Moon great again'. Sådan kunne Donald Trumps næste slogan godt lyde.

Den amerikanske præsident vil nemlig sende amerikanske astronauter tilbage til Månen. Den nye mission skal være trædesten for en eventuel tur til Mars. Det skriver NASA i en pressemeddelelse.

»Denne gang vil vi ikke bare plante vores flag og fodaftryk - vi vil etablere udgangspunktet for en eventuel mission til Mars og måske en dag til adskillige fjerne verdener« sagde præsident Trump ifølge NASA, da han mandag underskrev sit nye direktiv i Det Hvide Hus.

En tur til Månen lokker ifølge nyhedsmediet USA TODAY på især tre parametre:

  • For det første er private selskaber interesserede i at udvinde potentielt kostbare mineraler. Vi har tidligere skrevet om mulighederne for minedrift og udvindelsen af nye energiformer på Månen.
  • For det andet vil Månen give NASA en tæt og tilgængelig ramme til at udvikle ny teknologi.
  • For det tredje vil en amerikansk tur til Månen tjene et strategisk formål på et tidspunkt, hvor rivaliserende nationer planlægger deres egne Måne-missioner. I juni afslørede Kinas myndigheder, at landet vil sende et menneske til Månen som led i et ambitiøst Måneprogram.

Trump satte sin underskrift, nøjagtigt 45 år efter det sidste menneske satte sine fødder på Månens overflade. Astronauten Harrison Schmitt fra Apollo 17-missionen i 1972 var selv til stede til at overvære Trumps underskrivelse af direktivet. Buzz Aldrin, den anden person til at sætte sine fødder på Månen i 1969, var også til stede.

Tidligere i år løftede Trump sløret for sit ønske om at fremskynde den ellers planlagte NASA-mission til Månen fra 2021 til 2018. Dengang skrev vi om, at målsætningen var risikofyldt, men ikke umulig ifølge flere danske rumforskere.

mdm

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.