Trump underskriver lovforslag: Støtter NASA i at sende folk til Mars
22 marts 2017

Donald Trump har netop underskrevet et lovforslag om at støtte NASA med 19,5 milliarder dollars i budgetåret 2018, hvilket er et stort skridt på vejen mod at få mennesker til Mars. Det skriver washingtonpost.com.

Det er NASA's store mål at sende mennesker til Mars i 2030, og USA med Trump i spidsen gør nu klart, at de vil fortsætte med at finansiere raketten Space Launch System og Orion-kapslen til denne mission.

Space Launch System sammenlignes med Saturn V-raketten, der sendte mennesket til Månen, og den ekstremt avancerede Orion-kapsel skal huse de modige mennesker, der sætter kursen mod Mars.

»Det er lang tid siden, at et lovforslag som dette, der bekræfter vores nationale forpligtigelse til kernemissionen i NASA, menneskelig udforskning af rummet, astronomi og teknologi, er blevet underskrevet,« siger Donald Trump ifølge washingtonpost.com.

Trump vil skære i støtten til blandt andet forskning i medicin, mens NASA nu modtager det største bidrag i syv år.

Det store bidrag til NASA's forskning i det ydre rum sker også på bekostning af NASA's forskning i klimaændringer her på Jorden. Trump gjorde det klart tirsdag, at NASA udelukkende skal fokusere på forskning i det ydre rum.

NASA's budget til forskning i klimaændringer på Jorden vil kunne se frem til en beskæring på fem procent, og flere forskningsprojekter må nu stoppes – blandt andet prjekterne 'Orbiting Carbon Observatory 3' og 'Climate Absolute Radiance and Refractivity Observatory'.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.