Thomas Bolander får H.C. Ørsted Medaljen

Direktionen i Selskabet for Naturlærens Udbredelse har besluttet at tildele H.C. Ørsted Medaljen for fremragende forskningsformidling til civilingeniør og lektor ved DTU Thomas Bolander.

Tildelingen sker som en anerkendelse af Thomas Bolanders enestående evne til at formidle både sit eget specialområde – kunstig intelligens – samt langt bredere dele af det matematiske grundlag for moderne ingeniørmæssige landvindinger, skriver Selskabet for Naturlærens Udbredelse i en pressemeddelelse.

H.C. Ørsted Medaljen for fremragende forskningsformidling blev senest uddelt for 3 år siden til astrofysiker og professor Anja Cetti Andersen efter en pause på 16 år. Før det var seneste uddeling i år 2000 til Jens Martin Knudsen og året før i 1999 til Ove Nathan. 

I forbindelse med medaljeoverrækkelsen holder Thomas Bolander et foredrag med titlen: 

'Socialt intelligente robotter' – og han vil blive assisteret af robotten R2DTU.

Overrækkelsen finder sted mandag 16. september 2019 kl. 19:30 i Auditorium 1 i H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø.

fghs

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.