Studie: Nøglen til at finde aliens kan være at lede efter deres forurening
NASA Exoplanet

Tilstedeværelsen af kvælstofdioxid (NO2) i det ydre rum kan ifølge et nyt studie være et tegn på, at der findes liv i universet. (Foto: NASA Ames/SETI Institute/JPL-Caltech).

Tilstedeværelsen af kvælstofdioxid (NO2) i det ydre rum kan ifølge et nyt studie være et tegn på, at der findes liv i universet. (Foto: NASA Ames/SETI Institute/JPL-Caltech).

Kilde: 
17 februar 2021

Hvordan leder man mest effektivt efter fremmed liv i det ydre rum?

Indtil videre har man mest af alt set nærmere på radiosignaler og planeter, der ligner Jorden.

Men nu har forskere muligvis fundet en ny metode: Atmosfærisk forurening.

Teorien går mere specifikt ud på, at hvis der findes fremmede civilisationer et sted derude, vil deres tilstedeværelse kunne ses i en form for forurening, ligesom man ser på Jorden.

Dette ville nemlig være muligt at spotte fra Jorden af, skriver ScienceAlert.

Ifølge mediet peger et nyt studie, at et eventuelt fund af kvælstofdioxid (NO2) kunne indikere, at der er liv på andre planeter.

NO2 vil for eksempel blive produceret ved at forbrænde drivhusgasser eller ved biologiske begivenheder som lynnedslag og vulkanudbrud.

»Hvis man kan observere NO2 på en beboelig planet, kan det potentielt fortælle os, at der lever industrialiseret civilisation,« fortæller astrobiologen Ravi Kopparapu fra NASA Goddard Space Flight Center til ScienceAlert.
Tilstedeværelsen af NO2 vil altså ifølge forrskerne vise tegn på eksistens af teknologi, også kendt som en teknosignatur.

I studiet har forskerne ikke foretaget konkrete observeringer af det ydre rum. I stedet har de ved hjælp af computerprogrammer set nærmere på, hvordan en NO2-teknosignatur potentielt ville se ud, og om Jordens teleskoper ville være i stand til at se dem.

Studiet vil indenfor den nærmeste tid blive publiceret i tidsskriftet Astrophysical Journal. Indtil da kan du læse studiet her.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.