SpaceX vil sende turister længere ud i rummet end nogensinde før
SpaceX sender turister ud i rummet

SpaceX planlægger, at turister skal længere ud i rummet end nogensinde før med SpaceX rumfartøj, Crew Dragon. Her ses samme fartøj nærme sig den internationale rumstation. (Foto: Flickr / NASA Kennedy)

SpaceX planlægger, at turister skal længere ud i rummet end nogensinde før med SpaceX rumfartøj, Crew Dragon. Her ses samme fartøj nærme sig den internationale rumstation. (Foto: Flickr / NASA Kennedy)

Kilde: 
19 februar 2020

Fire heldige borgere kan næste år få muligheden for at blive sendt ud i rummet – hvis de altså har lommerne fulde af guld.

Elon Musk-ejede SpaceX og det amerikanske rumturisme selskab Space Adventures giver nemlig turister chancen for at købe en billet ombord på det samme rumfartøj, Crew Dragon, der skal bringe NASA-astronauter til Den Internationale Rumstation (ISS).

Det skriver mediet New Scientist.

Rumrejsen forventes at blive iværksat i slutningen af 2021 og vil vare 5 dage. Og rumturisterne kan se frem til noget af en oplevelse, da SpaceX har planer om at flyve dem højere op, end nogen anden privatperson har været før.

Fartøjet vil flyve i kredsløb rundt om Jorden i en højde på op til tre gange så højt som Den Internationale Rumstation, ISS, der kredser om Jorden i en højde på mellem 360 til 415 kilometer.

Det skriver Eric Anderson, der er administrerende direktør af Space Adventures i et tweet:

Det er stadig ikke offentliggjort, hvor meget missionen vil koste, da Space Adventure kun oplyser, at prisen er i intervallet af andre rumfartsmissioner.

New Scientist beregner derfor, at et enkelt sæde sandsynligvis vil være mange millioner dollars værd.

Space Adventures har tidligere arrangeret ture ud i rummet. Mellem 2001 og 2009 sendte virksomheden 7 privatpersoner til ISS.

Ifølge New Scientist har priserne for andre Space Adventures-flyvninger varieret fra omkring 20 millioner dollars for en rejse til ISS til rundt 150 millioner dollars for fremtidige rumrejser rundt om Månen.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.