SpaceX bekræfter: Vores rumskib er ødelagt
Kilde: 
03 maj 2019

20. april eksploderede det nye amerikanske SpaceX rumskib Crew Dragon under en afprøvning.

Videnskab.dk skrev dengang, at der overhovedet ingen tvivl var om, at Dragon-rumskibet var blevet ødelagt.

Efter mere end en uges spekulationer bekræfter SpaceX endelig, at deres Crew Dragon-rumskib er gået i stykker, skriver CNN.

I over en uge har lækkede billeder af rumskibet i flammer cirkuleret på nettet og blandt medier, men det er først nu, at SpaceX giver en mere detaljeret forklaring af, hvad der er sket.

LÆS OGSÅ: Generalprøven bestået: SpaceX kan nu sende astronauter til Den Internationale Rumstation

SpaceX vicepræsident, Hans Koenigsmann, fortalte ifølge CNN ved et pressemøde, at uheldet skyldtes en opstået brand i motoren, der var tilknyttet rumskibets evakueringssystem.

Han meddelte desuden, at man stadig undersøger, hvad der helt præcist gik galt.

Historien er en alvorligt bet for virksomhedens ambitioner om at sende astronauter til den internationale rumstation sammen med NASA i år.

Hans Koenigsmann fortalte dog ifølge CNN, at det stadig er muligt at komme tilbage på sporet og gennemføre planerne, selvom uheldet »ganske vist ikke er gode nyheder for den overordnede tidsplan«.

Flere Crew Dragon-rumskibe var i forvejen ved at blive bygget, så SpaceX starter ikke fra nul, tilføjede han.

Du kan læse meget mere om eksplosionerne og de mulige konsekvenser for den amerikanske rummission i vores artikel fra 25. april.

LÆS OGSÅ: Plask! SpaceX-rumskib er sikkert tilbage på Jorden

LÆS OGSÅ: Efter otte år kan USA igen opsende astronauter: Hvad skyldes den lange pause?

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.