Sidste chance: Stem på Årets Danske Forskningsresultat 2017
Videnskab.dk’s store årlige læserafstemning er ved at være slut. Hvis du skal nå at sætte dit kryds ved Årets Danske Forskningsresultat 2017, så er det nu, du skal gøre det.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Her er de ti nominerede resultater til Årets Danske Forskningsresultat 2017. Du kan stemme til og med den 2. januar 2018.

Sæt kryds ved det resultat i vores afstemning, som, du mener, er Årets Danske Forskningsresultat 2017.

Gør det nu, eller fortryd det senere.

Afstemningen slutter nemlig 2. januar kl. 24.00, og din stemme er et vigtigt skulderklap til de danske forskere, som hver dag knokler for at skabe ny viden.

Videnskab.dk’s redaktion vil gerne hædre dansk forskning med denne pris, og vi har derfor nomineret 10 resultater ud af 55 indstillinger. Men det er dig og de øvrige læsere, som bestemmer, hvem prismodtageren bliver.

Læs om de ti nominerede forskningsresultater i links’ene nedenfor, og se de ti videoer om resultaterne. Og husk at stemme i boksen under alle videoerne.

1. Den raske danskers arvemasse kortlagt

Første nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der sætter den raske danskers arvemasse på formel. (Video: Videnskab.dk)

2. Ur-mekanisme påvirker indvandrer-tolerance

Andet nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 peger på, hvorfor debatten om indvandrere ofte er præget af meget stærke følelser. (Video: Videnskab.dk)

3. Sennep kan overtage raps' plads på oliehylden

Det tredje nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har fundet ud af at fjerne giftstoffer fra sennepsplanten. (Video: Videnskab.dk)

4. Universets basale byggesten fundet i neutronstjerner

Fjerde nominerede til Årets Danske Forskningsresultat 2017 er et studie, der viser, at guld, uran og platin bliver skabt i sammenstød mellem neutronstjerner. (Video: Videnskab.dk)

5. Under ¼ børn har god effekt af anti-psykotika

I det femte forskningsresultat har danske forskere sammenlignet de to mest brugte typer medicin til børn med psykose. (Video: Videnskab.dk)

6. Tidligt liv fundet i Grønland

Ingen ved præcist, hvornår livet på Jorden opstod, men danske forskere mener at have fundet det tidligste tegn på liv, Jorden kender til. (Video: Videnskab.dk)

7. Højtuddannede får den bedste blodkræft-behandling

Lavtuddannede har mindre chance end højtuddannede for at overleve blodkræft, viser dansk forskning. (Video: Videnskab.dk)

8. Grønland vokser i takt med global opvarmning

Det ottende nominerede studie til Årets Danske Forskningsresultat 2017 har vist, at Grønland vokser i takt med den globale opvarmning. (Video: Videnskab.dk)

9. Landbrug: Middelmådige planter giver størst udbytte

Planteforædlere skal fremelske mindre egoistiske træk i afgrøder for at få et større samlet udbytte. (Video: Videnskab.dk)

10. Dansk ålegræs eminent til at forhindre CO2-udslip

Det tiende forskningsresultat handler om undersøisk ålegræs, der har en overordentlig god evne til at lejre kulstof og dermed holde CO2-udslippet på et minimum. (Video: Videnskab.dk)

Vi er stolte og glade for at kunne præsentere de meget flotte, tankevækkende og afgørende forskningsresultater, som du kan se i de ti videoer herover. 

Kryds af lige nu i afstemningsmodulet længere nede.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.