Kom med astronauter på rumvandring via vild 360-graders-video

Vælg selv din synsvinkel, mens videoen afspiller, ved at klikke og trække med musen. (Video: RT News / Energia)

Vælg selv din synsvinkel, mens videoen afspiller, ved at klikke og trække med musen. (Video: RT News / Energia)

Kilde: 
06 oktober 2017

Videoen af to russiske astronauters færden i rummets tomme vakuum er den første af sin slags.

Det er nemlig første gang, man har videooptaget astronauter i 360-graders-format, som samtidig foregår uden for rumfartøjets beskyttende vægge.

Det skriver RT News., som netop har offentliggjort videoen som en del af deres Space 360 projekt.

I de smukke, levende billeder fra Den Internationale Rumstation, ISS, kan man se de to russiske atronauter Fyodor Yurchikhin og Sergey Ryazansky kaste tre mini-satellitter ud fra rumstationen.

Satellitterne skal foretage målinger af Jordens kredsløb om Solen.

Optagelserne stammer fra syv en halv times rumvandrings-ekspedition 17. august, hvor de 2 astronauter skulle klare nogle vedligeholdesopgaver og udsende i alt 5 mini-satellitter, skriver RT News.

Blandt satellliterne var der såkaldte Tanyusha-satellitter, lavet af studerende fra den russiske by Kursk i samarbejde med forskere og rumfartsselskabet Energia, og den sibiriske satellit Tomsk-TPU 120.

Det vil være muligt for radioamatører at høre radiobeskeder fra Tomsk og Tanyusha på flere forskellige sprog, hvis man tuner ind på frekvenserne 437.025 MHz and 437.05 MHz, skriver RT News.

naa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.