Red Verden: Videnskab.dk lancerer et nyt konstruktivt nyhedsbrev - tilmeld dig her
Vi samler ugens konstruktive historier fra Videnskab.dk's Red Verden-tema i et nyt nyhedsbrev, så de ligger klar i din indbakke hver lørdag. Du kan tilmelde dig herunder!

 Illustration: Thøger Junker

 Illustration: Thøger Junker

Elfærger, gode råd til at hjælpe insekterne, eller forskning i nye, vedvarende energisystemer.

Der er flere måder at redde verden på, og under temaet ’Red Verden’ serverer Videnskab.dk konstruktive historier om, hvordan man - med forskningsbaseret viden i hånden - kan bidrage til en bedre verden. Både for klimaet, naturen og mennesker.

Du skal selvfølgelig ikke snydes for de nyheder, der bringer mundvigen lidt tættere på ørerne, og derfor samler Videnskab.dk nu alle ugens Red Verden-nyheder i din indbakke hver lørdag. 

Det kan være fortællinger om alt fra forskere, der selv efterlever deres forskning, til hvordan prisen på grøn energi rasler ned.

Derudover vil der være en mindre, tilfældig udvalgt nyhedsoverflyvning over nogle af de forskningsnyheder, som Videnskab.dk ikke har kastet sig over, men som vi citerer fra andre troværdige medier. 

Så tøv ikke med at tilmelde dig vores gratis Red Verden-nyhedsbrev herunder.

Kan man følge Red Verden andre steder?

Ja, selvfølgelig! Se bare her: 

  • Der er Videnskab.dk’s Red Verden-tema på vores nyhedsside.
  • Vi har en Facebook-gruppe med næsten 6.000 medlemmer – du kan melde dig ind her.
  • En nyopstartet Instagramprofil, @Redverden_videnskabdk, som du kan finde her.
  • Og nu altså også et nyhedsbrev, der lander i din indbakke hver lørdag. 

Kort sagt: Videnskab.dk’s Red Verden-tema er altså ikke kun en del af vores hjemmeside. 

Red Verden: Stort tema i gang


I en konstruktiv serie undersøger Videnskab.dk, hvordan mennesket kan redde verden.

Du kan debattere løsninger og både få og give gode råd i vores Facebook-gruppe Red Verden.

Knap 6.000 medlemmer har efterhånden meldt sig ind i vores Facebook-gruppe Red Verden, hvor der livligt bliver diskuteret løsninger på nogle af de udfordringer, verden står overfor.

Derudover deler gruppens medlemmer gode råd og tips med hinanden, så hop ind, og vær med!

Og nu vi er ved det, så lægger vi også både billeder og gode råd ud på vores Instagram-profil med det mundrette navn @redverden_videnskabdk. Her får du blandt andet gode råd til, hvordan vi kan gøre livet lidt bedre for nogle af de insektarter, som efterhånden har det meget hårdt.    

LÆS OGSÅ: Kæmpestudie: Mad-revolution påkrævet, hvis vi skal redde verden

LÆS OGSÅ: Hvad skal der til for at nå én million elbiler i 2030?

LÆS OGSÅ: Videnskab.dk træder ind i internationalt klima-samarbejde

LÆS OGSÅ: Solcellerne brager afsted i Indien, og grønt sand kan måske suge CO2 - her er ugens bedste nyheder

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk