Quiz: Test din viden om 8 opfindelser fra 1800-tallet
Quiz La Belle Epoque opfindelser

I 1891 opfandt Nikola Tesla dette opsigtsvækkende apparat: Teslaspolen. Hvilket uventet formål har maskinen tjent? Svar i quizzen herunder. (Foto: Dickenson V. Alley)

I 1891 opfandt Nikola Tesla dette opsigtsvækkende apparat: Teslaspolen. Hvilket uventet formål har maskinen tjent? Svar i quizzen herunder. (Foto: Dickenson V. Alley)

I Frankrig kalder man perioden mellem 1871 og Første Verdenskrig i 1914 for La Belle Époque - den smukke tid.

Navnet har perioden fået, fordi den er kendetegnet ved fremgang, optimisme og nye, spændende opfindelser.

I quizzen herunder kan du teste din viden om 8 opfindelser fra Le Belle Époque. Nogle geniale - andre fejlslagne.

Vind billetter til fed vidensfestival i Aarhus

Hvis du deltager, kan du vælge at være med i lodtrækningen om 5x2 billetter til Folkeuniversitetets spændende årlige 'Århundredets Festival', der i år netop handler om La Belle Époque.

Billetterne gælder det helt nytænkte forskningsformidlingskoncept 'Danse Macabre', der kombinerer installationskunst med musik fra Aarhus Jazz Orchestra og Bjørn Svin og formidling fra ph.d. i historie Søren Hein Rasmussen om emnet 'døden' i den historiske periode.

Scenen er den historiske Aula på Aarhus Universitet, der forvandles som aldrig set før. Arrangementet foregår i Aarhus lørdag  3. marts 2018.

Du deltager ved at indtaste din mail efter quizzen.

Vinderen bliver trukket 27. februar kl 12.00.

Tag quizzen her!

 

Her kan du læse mere om de forskellige emner, som spørgsmålene i quizzen handler om:

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk