Nyt forskningscenter vil bidrage med styrket beredskab mod pandemier
Forskere på Roskilde Universitets nye forskningscenter, PandemiX Center, skal undersøge pandemiers dynamik og indsatsens effekt.
COVID-19 Nyt Center

På Roskilde Universitets nye forskningcenter, PandemiX Center, vil man indsamle viden om tidligere og nuværende pandemier, der skal bruges til at forberede sig mod fremtidige pandemiudbrud. (Foto: Shutterstock).

På Roskilde Universitets nye forskningcenter, PandemiX Center, vil man indsamle viden om tidligere og nuværende pandemier, der skal bruges til at forberede sig mod fremtidige pandemiudbrud. (Foto: Shutterstock).

Efter mere end et år med COVID-19 øger Roskilde Universitet indsatsen indenfor forskning i pandemier med sit nye forskningscenter, PandemiX Center.

Viden om tidligere og nuværende pandemier skal bruges til at forberede sig mod fremtidige pandemiudbrud, og på centeret vil forskerne især se nærmere på pandemiers dynamik og effekt, skriver RUC i en pressemeddelelse.

Lone Simonsen, der er professor i folkesundhedsvidenskab fra Institut og Naturvidenskab og Miljø på RUC, bliver leder af PandemiX Center.

»Vores forskningsgruppe har arbejdet på højtryk, lige siden COVID-19 kom til Danmark. De forskellige ekspertiser i vores gruppe har gjort det muligt at komme med unikke input til myndighedernes håndtering af pandemien.«

»Som forskningscenter vil vi i højere grad kunne dele vores spændende forskning med alle interesserede,« siger Simonsen i pressemeddelelsen.

Man vil især undersøge, hvordan pandemier påvirker samfundsinstitutioner, menneskers livsstil, forholdet mellem land og by, økonomi og migration. Forskerne vil samtidig bruge matematiske modeller til at undersøge mønstre og tendenser.

PandemiX Center vil indgå i samarbejde med forskere på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og DTU Sundhedsteknologi. I diverse projekter vil man også arbejde med partnere fra udenlandske universiteter.

Du kan læse mere om PandemiX Center på dets hjemmeside her.

sta

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk