NASA-studie: Biobrændsel mindsker flyforurening
Kilde: 
17 marts 2017

Gennem prøveflyvninger i 2013 og 2014 i California har NASA indsamlet data på alternative brændstoffers effekt på flymotorers ydeevne, partikeforurening samt kondensstriber skabt af fly. Det skriver NASA i en pressemeddelelse.

Den indsamlede data fortæller, at brugen af biobrændsel til flymotorer kan nedsætte partikelforureningen med op til 50 til 70 procent. Det konkluderer de nye forskningsresultater, som NASA i samarbejde med candadiske og tyske forskningscentre står bag. 

Mens forskernes interesse for motorydelse og partikelforurening, siger sig selv, så skyldes deres fokus på kondensstriber, som er de hvide spor efter fly på himlen, at de kan skabe længerevarende og omfattende skyer, der ikke naturligt skabes i atmosfæren.

De flyskabte skyer skønnes at være en større klimasynder, end man lige går og tror. Især sodforurening skabes i omfattende grad af kondensstriberne i atomsfæren, fortæller Bruce Anderson, projektforsker hos NASA, i pressemeddelelsen.

NASA forventer at fortsætte med forskningen for at forstå de mange potentielle fordele ved brugen af biobrændsel i forbindelse med flytrafik.

Det er NASA's mål at bruge biobrændsel til deres nye supersoniske jetlfy, X-plane, der forventes færdigt i 2020.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.