Regeringen vil afsætte yderligere 100 millioner kroner til corona-forskning
regeringen_100_milioner_forskning_corona

Uddannelses- og forskningsministeren har bedt Finansudvalget om at afsætte yderlig 100 millioner kroner til coronarelateret forskning. (Foto: Shutterstock)

Uddannelses- og forskningsministeren har bedt Finansudvalget om at afsætte yderlig 100 millioner kroner til coronarelateret forskning. (Foto: Shutterstock)

30 marts 2020

50 millioner var ikke nok.

Videnskab.dk har tidligere skrevet om de 50 millioner kroner, regeringen har afsat til corona-forskning. 31 projekter søgte fra den ekstraordinære pulje, og 9 projekter fik en bid af kagen.

Men nu har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen bedt Finansudvalget om at afsætte yderligere 100 millioner kroner til coronarelateret forskning.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.Der var simpelthen for mange gode projekter blandt de første ansøgere, og derfor vurderer sundhedsmyndighederne, at man bør afsætte endnu flere penge.

»Det er imponerende, så mange yderst relevante forslag til forskningsprojekter vi har modtaget. Derfor håber jeg, at vi kan afsætte endnu flere penge, så projekterne hurtigt kan blive sat i gang og være med til at give os viden og løsninger på nogle af de hidtil usete udfordringer, vi står over for med coronavirus,« siger Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

Godkender Finansudvalget de mange ekstra millioner, er der både penge til at støtte flere af de forskningsansøgninger, som ikke fik penge i første omgang, men også til andre innovations- og udviklingsprojekter, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Finansudvalget skal behandle anmodningen fra uddannelses- og forskningsministeren torsdag 2. april 2020.

 

AL

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.