Millionbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond sender 17 unge forskere på internationale forskningsophold

En bevilling på 23,5 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond gør, at 17 unge og talentfulde forskere får mulighed for at skærpe deres ekspertise i udenlandske forskningsmiljøer.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Udover at forbedre forskernes egne kompetencer skal de to år lange postdoc-stipendier også styrke dansk forsknings internationale samarbejde.

De unge videnskabsfolk forsker i alt lige fra sammenhængen mellem kost og sygdomsforløb til arkæologiske udgravninger i efterkrigstidens flygtningelejre, makohajers migrationsruter og mørkt stof.

»Når de unge forskere får mulighed for at rejse ud, kan de konsolidere deres faglige profiler,« fortæller fondens bestyrelsesformand Maja Horst i pressemeddelelsen.

»Rejsen bliver et resonansrum, hvor forskningen kan blive forstærket og skærpet, både til gavn for den enkelte forsker og for hele forskningsmiljøet, når den unge, videbegærlige forsker kommer hjem igen opfyldt af sin nye viden.«

13 af bevillingsmodtagere rejser til europæiske universiteter, mens 3 rejser til USA og 1 tager til New Zealand.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk