Lær at kode spil fra bunden med Newgame
Programmering og kodning er ikke nødvendigvis barneleg for enhver, men i en ny videoserie kan du blive klogere på emnet, når Videnskab.dk’s YouTubere, Newgame, bygger deres eget computerspil.

Søren Storm og Mikkel Andersen tager dig med på deres første rejse som spiludviklere i en ny videoserie fra Videnskab.dk's YouTube-kanal om videnskab og gaming, Newgame. (Video: Newgame / Videnskab.dk)

Newgame - viden og gaming på YouTube

Newgame er Videnskab.dk's YouTube-kanal om spil og videnskab.

Kanalen er en del af Videnskab.dk's YouTube-univers til unge, YouKnow, som er støttet af Nordea-fonden.

Når slangen i det legendariske spil Snake vokser for hver snack, den spiser, skyldes det, at spillet er kodet til at fungere sådan. Men hvad vil det egentlig sige at kode, og hvordan gør man det?

I en ny videoserie på Videnskab.dk’s YouTube-kanal om gaming og videnskab, Newgame kan du blive klogere på spillenes anatomi, når kanalens værter, Søren Storm og Mikkel Andersen, bygger deres eget computerspil.

I videoen øverst i artiklen kan du se seriens indledende afsnit, hvor Newgame tager sine første, spæde skridt som spiludviklere.

Forsker: Kodning burde være på skoleskemaet

Det er ikke kun computerspil, som er baseret på programmering og kodning. Også maskiner såsom den lille skolerobot, NAO, der lærer folkeskoleelever at læse og regne, er bygget sådan, at dens adfærd afhænger af, hvad den er programmeret til.

Faktisk er robotten bedre til at lære eleverne om programmering end om dansk og matematik, fordi børnene finder det sjovt at programmere robotten til forskellige handlinger - for eksempel at danse eller sparke.

Og det er ikke helt skidt, at ungerne bliver klogere på programmering, mener professor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet, Cathrine Hasse. 

Programmering er nemlig så vigtigt, at det burde stå på skoleskemaet, understreger professoren. Det kan du læse mere om i artiklen 'Mislykket' skole-robot lærer i virkeligheden eleverne at programmere.

Har du fået mod på at springe ud i dit eget programmeringseventyr, kan du lade dig inspirere af resten af Newgames videoserie herunder. 

I playlisten herover finder du de sidste tre afsnit af Newgames videoserie, hvor du kan se, hvordan det færdige Newgame-spil tager sig ud. (Video: Newgame / Videnskab.dk)