Jens Ringsmose bliver ny rektor på Syddansk Universitet

Jens Ringsmose er udnævnt til ny rektor på Syddansk Universitet.

Han overtager posten 1. november i år.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

»En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor, med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region,« fortæller bestyrelsesformand for SDU, Niels Thorborg, om beslutningen.

Siden 2019 har 48-årige Jens Ringmose været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU.

Her har han været med til at udvikle et samarbejde mellem SDU og Media City Odense, samt at oprette SDU’s Business School, som åbnede i september i år.

Tidligere har han været campusdekan på SDU-afdelingerne i Slagelse og Esbjerg.

Ringsmose er oprindeligt uddannet historiker på Syddansk Universitet, og han har også tidligere været ansat ved Forsvarsakademiet og Dansk Institut for Militære Studier.

»SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være – SDU’s adelsmærke,« siger Jens Ringsmose i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg har altid har oplevet som mit akademiske hjem.« 

Jens Rinsgmose afløser Ole Skøtt, der siden 1. august 2021 har fungeret som konstitueret rektor, efter at forhenværende rektor Henrik Dam tiltrådte en stilling som administrerende direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk