ITU opruster mod cybertrusler: Opretter Center for Information Security and Trust

IT-Universitetet har netop etableret Center for Information Security and Trust (CIST), der skal være centrum for uddannelse og forskning i it-sikkerhed.

Det skriver IT-Universitetet i en pressemeddelelse.

Centeret er forankret på Institut for Datalogi, men forskere med en vifte af forskellige akademiske baggrunde, eksempelvis samfundsvidenskabelige og filosofiske, vil blive tilknyttet centeret ud fra den forståelse, at it-sikkerhed i praksis ikke kan isoleres som en datalogisk udfordring.

Centeret ledes af lektor Carsten Schürmann, der blandt andet har stået i spidsen for universitetets forskning i digitalisering af valgprocesser. 

I løbet af det første halvår af 2019 vil centeret starte to nye projekter op, som skal hjælpe danske virksomheder til at opruste på it-sikkerhed, nemlig CSSME kurser (Cybersikkerhedskurser for små og mellemstore virksomheder) og CIDI (Cybersecure IoT in Danish Industry).

Begge projekter er finansieret af Industriens Fond.

Læs mere her om Center for Information Security and Trust Research. 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.