Hvordan ser en solnedgang ud fra Den Internationale Rumstation? Se det og andre smukke pletskud her

Astronaut Christina Koch delte for nyligt dette fantastiske billede af nordlys set fra Den Internationale Rumstation. (Foto: Christina Koch/NASA)

Astronaut Christina Koch delte for nyligt dette fantastiske billede af nordlys set fra Den Internationale Rumstation. (Foto: Christina Koch/NASA)

Kilde: 
17 juni 2019

Kan du huske din smukkeste solnedgang? Var det ved den lokale strand? Eller måske fra et eksotisk sted sydpå?

Ligegyldigt hvad kan det minde nok udfordres af den fantastiske time-lapse video, som NASA har delt fra Den Internationale Rumstation (ISS).

Videoen er taget fra et rumstationens vinduer og blev delt 3. juni i år, skriver Space.com.

Solens stråler lyser ned mod Jorden, inden Solen langsomt sænker sig vertikalt ned bag Jordens horisont, som den ses fra rumstationen. 

Se videoen her:

Kan din bedste solnedgang konkurrere med denne fra Den Internationale Rumstation? (Video: NASA)

LÆS OGSÅ: Hvad med en sommerferie på en rumstation? NASA åbner officielt for kommercielle rumrejser

Astronauterne på Den Internationale Rumstation oplever solnedgangen 16 gange om dagen, da de cirkulerer rundt om Jorden hver 90. minut.

Selvom de har travlt, så finder astronauterne altså tid til at give resten af verden et indblik i deres fantastiske mission.

En anden video fra rumstationen, der blev delt i slutningen af maj, viser astronauternes rejse, der strækker sig fra det skydækkede Stillehav og over til Atlanterhavet.

»Jeg var fyldt med ærefrygt, da jeg så de tjavsede skyer forsvinde ind i skyggerne,« fortalte en af astronauterne, Nick Hauge, da videoen blev publiceret.

Nick Hauges astronaut-kollega, Christina Koch, delte også for nyligt et billede, som du kan se i toppen, der viste det grønne nordlys, der dansede under rumstationen.

LÆS OGSÅ: Generalprøven bestået: SpaceX kan nu sende astronauter til Den Internationale Rumstation

LÆS OGSÅ: Hvordan blev verdens første billede af et sort hul til? Få den fascinerende historie

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.