Hold styr på dine yndlingsserier med chatbotten Otto
Kilde: 
26 april 2017

»Mit navn er Otto. Du kan når som helst fortælle mig, hvilke serier du kan lide, så skriver jeg til dig, når nye episoder og sæsoner udgives.«

Den besked lander i indbakken på Facebooks Messenger-app, hvis du skriver til chatbotten Otto Movie Buddy. Herefter kan du bare skrive navnet på dine yndlingsserier, og så holder den virtuelle chatven dig opdateret, så du aldrig går glip af en sæsonstart eller et nyt afsnit. Chatbot er - som navnet antyder - en robot, man kan chatte med. 

Spørger du ind til kultserien Game of Thrones, får du eksempelvis følgende svar: »Næste sæson af Game of Thrones starter 17. juli 2017. Jeg skal nok holde dig opdateret.«

Det er DTU-studerende Andreas Rafn, som har udviklet chatbotten. Han er selv storforbruger af tv-serier, og det blev anledning til idéen til Otto Movie Buddy. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Otto Movie Buddy er bygget op med Machine Learning, som betyder, at robotten selv lærer af de mange data, den får fra brugerne.

Indtil videre er den dog kun opdateret på amerikanske tv-serier. 

»Vi kunne se på brugeraktiviteten, at det mest var serier, folk var interesserede i, så det har vi fokuseret på til at starte med. Vi har planer om at udvide til både spillefilm og til danske film og serier,« siger Andreas Rafn i pressemeddelelsen.

Du kan møde chatbotten Otto her

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.